Ballina Bota Zelensky: Situata në front është e dhimbshme, të gjithë duhet të jenë...

Zelensky: Situata në front është e dhimbshme, të gjithë duhet të jenë të përgatitur

Presidenti ukrainas Zelensky tha se situata në vijat e para të Bakhmutit, Kreminës dhe zonave të tjera në rajonin lindor të Donbasit është e vështirë dhe e dhimbshme.

“Situata atje është e vështirë, e dhimbshme. Banorët po shpenzojnë të gjitha burimet në dispozicion të tyre – dhe këto janë burime të rëndësishme – për të marrë të paktën një përparim”, tha ai në fjalimin e tij të natës të hënën.

Ai falënderoi punonjësit që punuan në prag të Krishtlindjeve dhe ditën e Krishtlindjeve për të rikthyer energjinë në pjesë të ndryshme të vendit. Ai tha se ndërkohë që ka ende disa ndërprerje, situata është duke u përmirësuar.

“Që nga kjo mbrëmje, rreth 9 milionë njerëz janë pa energji elektrike në rajone të ndryshme të Ukrainës. Por numri dhe kohëzgjatja e ndërprerjeve po zvogëlohet gradualisht. Unë i jam mirënjohës për çdo person që siguroi këtë rezultat”, tha ai.

“Sot mbajta një takim të veçantë me zyrtarë të qeverisë për situatën në sektorin e energjisë dhe infrastrukturës. Ne po përgatitemi për vitin e ardhshëm dhe jo vetëm për muajt e dimrit. Ka kërcënime që duhen eliminuar. Ka hapa që duhen bërë dhe shteti do t’i bëjë patjetër”, shtoi Zelensky.

Presidenti ukrainas u tha njerëzve që të përgatiteshin për sulme të mëtejshme ruse ndërsa lufta vazhdon.

“Mbrojtja ajrore po përgatitet, shteti po përgatitet dhe të gjithë duhet të jenë të përgatitur. Ju lutemi kushtojini vëmendje sirenave”, tha Zelensky.