Ballina Shëndeti Këshilla Si të jeni të sigurt gjatë udhëtimit me makinë në zonat me...

Si të jeni të sigurt gjatë udhëtimit me makinë në zonat me borë

Nëse jetoni në zona me borë, ose po planifikoni të udhëtoni ka disa gjëra që duhet të mbani mend në mënyrë që të qëndroni të sigurt.

Frenoni ngadalë dhe mbani distanca edhe më të mëdha nga makinat përpara. Kontrolloni gjithmonë sipërfaqen e rrugës. Nëse udhëtoni, rruga mund të ndryshojë.

Kushtojini vëmendje shumë të madhe për të shmangur copa akulli ose pengesa të mundshme. Bëni me kujdes me frenat gjatë kthimit, frenoni pak përpara se të fillojë kthesa. Prisni më gjatë në semafor për t’u siguruar që askush nuk do të vijë për shkak të mungesës së dukshmërisë.

Rikujtojmë se më në fund, Japonia është sërish e hapur për turistët ndërkombëtarë. Pas dy vjet e gjysmë kufizimesh ekstreme të udhëtimit (si përgjigje ndaj pandemisë Covid) është një kohë e shkëlqyeshme për të konsideruar një vizitë. Por ku të shkoni saktësisht?

E ashtuquajtura “Rruga e Artë” e Tokios dhe Kiotos është një vend i frekuentuar nga shumë persona dhe do të jetë një udhëtim që do t’ia vlejë. Për udhëtarët që kërkojnë një anë më pak të vizituar të vendit, shikoni në Hokkaido. Ishulli më verior i Japonisë, Hokkaido është një tokë e gjerë me pyje piktoreske dhe fusha lulesh të larmishme, me një restorant të vlerësuar me yje Michelin dhe disa nga sportet më të mira të borës në planet.