Ballina Bota 1110 ndërtesa duhet të prishen urgjentisht vetëm në Dijarbakır (VIDEO)

1110 ndërtesa duhet të prishen urgjentisht vetëm në Dijarbakır (VIDEO)

Në studimin e vlerësimit të dëmeve të kryer në 45 mijë e 149 ndërtesa pas tërmeteve në Dijarbakır, thuhej se 1110 ndërtesa duhet të prishen menjëherë.

1110 ndërtesa do të prishen urgjentisht në Dijarbakır
Puna për vlerësimin e dëmeve vazhdon nga ekipet e Drejtorisë Krahinore të Mjedisit, Urbanizimit dhe Ndryshimeve Klimatike në Dijarbakır , e cila u prek nga tërmetet me epiqendër Kahramanmaraş .

Ekipet që punojnë në të gjithë qytetin deri më tani kanë bërë vlerësime të dëmeve në 45,149 ndërtesa. Gjatë këtyre studimeve u konstatua se 1110 objekte (8284 banesa) janë dëmtuar rëndë për t’u prishur menjëherë.

Është konstatuar se 1044 objekte (12 mijë e 106 banesa) janë dëmtuar mesatarisht, ndërsa 10 mijë e 977 objekte janë dëmtuar lehtë. (DHA)/tetova.com

@tn.lajmelokale
@tetovanews