Ballina Bota Çfarë po ndodh në Gjermani? Paralizohen aeroportet, anulohen qindra fluturime, lejohen vetëm...

Çfarë po ndodh në Gjermani? Paralizohen aeroportet, anulohen qindra fluturime, lejohen vetëm disa fluturime me ndihma të Lufthansa Cargo drejt zonave turke të tërmetit

Për shkak të grevave të punonjësve në shtatë aeroporte gjermane rreth 2,340 fluturime u anuluan.

Nga kjo u prekën 300 mijë pasagjerë në Bremen, Dortmund, Frankfurt, Hamburg, Hanover, Mynih dhe Shtutgart.

Sindikatat e punëtorëve të punësuar në aeroportet gjermane bënë një ndalesë pune 24 orëshe duke kërkuar paga më të larta mes çmimeve në rritje të shkaktuar nga kriza ekonomike dhe inflacioni, raporton Reuters.

Greva ka bllokuar pothuajse plotësisht trafikun ajror në aeroportin më të madh gjerman në Frankfurt. Plani për sot është dymbëdhjetë lëvizje fluturimi, tha një zëdhënës i operatorit Fraport të premten pasdite. Këto janë ekskluzivisht fluturime ndihme dhe emergjente që janë trajtuar sipas një marrëveshjeje të veçantë me Verdi. Këto përfshinin dy fluturime ndihme të Lufthansa Cargo në zonën turke të tërmetit. Fillimisht ishin planifikuar 1,005 lëvizje fluturimi me rreth 137,000 pasagjerë.

Rreth 3,000 njerëz morën pjesë në demonstratën para portave të aeroportit për objektivat e pagave të sindikatës Verdi. Për shkak të paralajmërimeve të hershme, shumë pak pasagjerë kishin ardhur në aeroport. Greva paralajmëruese do të përfundonte në mesnatë. Për shkak të ndalimit të fluturimeve natën, operacionet e fluturimit fillojnë më pas të shtunën në orën 5 të mëngjesit.

@tn.lajmelokale
@tetovanews