Ballina Bota Jeton larg zonës së tërmetit, në Stamboll, por shteti e ka shpallur...

Jeton larg zonës së tërmetit, në Stamboll, por shteti e ka shpallur të vdekur: Jam i sëmurë e nuk mund të shkoj në spital, nuk mund të bëj transaksione, nuk mund t`i jap prokurë avokatit! Kërkoj që problemi im të zgjidhet sa më shpejt!

Nejat Özçelik, i cili jeton në Stamboll, ka pohuar se është regjistruar si ‘i vdekur’ për shkak të ngjashmërisë së emrit me të afërmin e tij Necat Özçelik, i cili humbi jetën në Dijarbakır nga tërmeti.

Nejat Özçelik, 34 vjeç, i cili jeton në Stamboll Çekmeköy, mësoi se ishte regjistruar si ‘i vdekur’ për shkak të ngjashmërisë së emrit me të afërmin e tij Necat Özçelik, i cili humbi jetën në Dijarbakır më 9 shkurt nga tërmetet.

Özçelikut iu raportua se ai figuron si i vdekur në regjistrat e popullsisë gjatë kontrollit të qarkullimit një ditë më parë. Özçelik, i tronditur nga ky lajm, ka shkuar në komisariat dhe ka dashur të marrë informacion. U konfirmua identiteti i Nejat Özçelik, gjurmët e gishtave të të cilit u kontrolluan në komisariat.

U kuptua se kishte një gabim në të dhënat për shkak të ngjashmërisë me emrin e të afërmit të tij të ndjerë.

Kur Özçelik donte të kontrollonte llogaritë bankare ai hasi në një pengesë aksesi. Özçelik shkoi në zyrën e gjendjes civile dhe u përpoq të provonte se nuk kishte vdekur.

Të dhënat nuk u korrigjuan, megjithëse ai deklaroi se ishte gjallë, duke treguar patentën e shoferit dhe kartën e identitetit. Atij u tha se duhej të aplikonte me një peticion.

Necat Özçelik, i cili prej 11 ditësh është shpallur I vdekur, kërkon që ky gabim të korrigjohet për të vazhduar jetën.

Özçelik u shpreh se u pikëlluan shumë kur mësuan se kushëriri i largët Necat Özçelik kishte ndërroi jetë.

U ndalova për kontroll rutinë trafiku nga ekipet e policisë në autostradën Şile. Më kërkuan patentën dhe letërnjoftimin, të cilat jua dhashë. Më pas oficeri i policisë u befasua. Ai tha se jam paraqitur në sistem si i vdekur. Në atë moment edhe unë u habita, u përpoqa të hyja në sistemin e qeverisjes elektronike dhe në llogaritë e mia bankare, por nuk munda.

Policia rrugore thirri ekipet e sigurimit, me ata shkuam në Komisariatin e Atakentit. Këtu isha Nejat Özçelik dhe me skanimin e gjurmëve të gishtave u shfaq në sistem. Por ata thanë se unë ende figuroj si i vdekur në sistemin e përgjithshëm.

Duke shpjeguar se problemi nuk u zgjidh as në komisariat, Özçelik tha: “Shkova në Drejtorinë e Popullsisë dhe bëra një peticion. Unë dorëzova dokumente për të vërtetuar se isha gjallë. Por nuk zgjidhet. Jam i sëmurë por nuk mund të shkoj në spital, nuk bëj dot transaksione sepse ka bllok aksesi në banka. Unë jam viktimë sepse jam shpallur i vdekur kudo tani. Unë dua që ankesa ime të zgjidhet sa më shpejt të jetë e mundur”, tha ai.

Duke treguar se është në gjyq me pronarin për shkak të mosmarrëveshjes, Özçelik shton: “Duhet t’i jap prokurën avokatit tim. Zyrtarët te noteri më thanë se nuk mund të jepja prokurë sepse u shfaqem i vdekur në sistem. Jam në një situatë shumë të vështirë. Shkaku im i vdekjes është shkruar në sistem si fatkeqësi natyrore, por unë jam gjallë. Unë po them që jam gjallë”, deklaroi ai. (DHA)/tetova.com

@tn.lajmelokale
@tetovanews