Ballina Bota Europa do të fillojë të tarifojë hyrjet në vitin 2024!

Europa do të fillojë të tarifojë hyrjet në vitin 2024!

Skema e shumëpritur e heqjes së vizave ETIAS, e cila do t’u kërkojë të gjithë mbajtësve të pasaportave jashtë BE-së të marrin leje para-udhëtimit për të hyrë në bllok, ishte menduar të niste në nëntor të këtij viti. Por është shtyrë në vitin 2024.

ETIAS do të thotë Sistemi i Informacionit dhe Autorizimit të Udhëtimit të BE-së. Udhëtarëve që vizitojnë Europën nga viti 2024 e tutje do t’u kërkohet të marrin një ETIAS të miratuar në internet përpara nisjes së tyre.

Me mbi 37 milionë vizitorë në Europë çdo vit, prezantimi i ETIAS pritet të ketë një ndikim të rëndësishëm në planet e udhëtarëve nga e gjithë bota.

Do të jetë një autorizim i shpejtë në internet për shtetasit jo-BE nga rreth 60 vende që aktualisht nuk kanë nevojë për vizë për në BE, si Shtetet e Bashkuara dhe Mbretëria e Bashkuar dhe do të funksionojë shumë si programi ESTA e Shteteve të Bashkuara.

Do të kushtojë 7 euro dhe do t’ju mbulojë për tre vjet. Sidoqoftë, krahasuar me 21 dollarë ESTA për dy vjet, ky është padyshim një pazar i mirë.

@tn.lajmelokale
@tetovanews