Ballina Bota Gjermani, të hënën, grevë e madhe në aeroporte, do të anulohen mbi...

Gjermani, të hënën, grevë e madhe në aeroporte, do të anulohen mbi 350 fluturime

Thirrje nga Verdi: Të hënën, aeroporte të shumta në të gjithë Gjermaninë do të jenë në grevë

Katër aeroporte gjermane do të funksionojnë me kapacitet të reduktuar të hënën, me 351 fluturime të anuluara për shkak të një ndërprerjeje të planifikuar 24-orëshe të punës për stafin e kontrollit të sigurisë, tha sindikata Verdi.

“Ne do të duhet të përballemi me pritje më të gjata dhe anulime fluturimesh,” tha sindikata, e cila bëri thirrje për mbështetje për kërkesat e saj për paga më të larta dhe kushte më të mira pune.

351 fluturime nga Berlini, Bremeni, Hamburgu dhe Hanoveri do të anulohen, duke prekur pothuajse 100,000 pasagjerë, tha shoqata e aeroportit ADV. Shefi ekzekutiv i saj, Ralph Beisel, dënoi “abuzimin” e sindikatës pasi aeroportet mezi e marrin veten nga “kriza më e thellë në aviacion”.

Sindikata Verdi thotë se “të punosh 24 orë në shtatë ditë në javë ndikon negativisht në jetën familjare. Kushtet e punës duhet të bëhen më tërheqëse në mënyrë që një numër i mjaftueshëm i njerëzve të jenë të gatshëm ta bëjnë këtë punë”./tetova.com