Ballina Bota Kreu i Këshillit të Lartë Zgjedhor të Turqisë: “Nuk ka ndërprerje apo...

Kreu i Këshillit të Lartë Zgjedhor të Turqisë: “Nuk ka ndërprerje apo vonesë në futjen e të dhënave”

Ahmet Yener, kryetar i Këshillit të Lartë Zgjedhor të Turqisë, i cili do të shpallë shifrat përfundimtare, ka thënë se deri më tani ka futur në sistemin e tij pak më shumë se 47% të votave vendase të hedhura në zgjedhje dhe 12.6% të votave nga jashtë.

Gjatë një deklarate jashtë selisë së këshillit ai hodhi poshtë gjithashtu akuzat e opozitës se po vononte publikimin e rezultateve.

Në këtë moment nuk ka asnjë ndërprerje apo vonesë në futjen e të dhënave të ndërmarra nga Këshilli i Lartë i Zgjedhjeve”, tha ai, duke shtuar se të dhënat e këshillit zgjedhor po shpërndahen me partitë politike “në çast”.

“Rezultatet që vijnë nga qendrat e votimit u dërgohen Këshillave Zgjedhor të Qarkut dhe prej andej Këshillave Zgjedhor Krahinor. Kështu futen të dhënat në sistem”, shtoi ai.

@tn.lajmelokale
@tetovanews