Ballina Bota Në qytet çahen rrugët dhe evakuohen me nxitim banorët, disa çarje janë...

Në qytet çahen rrugët dhe evakuohen me nxitim banorët, disa çarje janë deri në 150 metra të gjata dhe 1 metër të thella (VIDEO)

Banorët e lagjes Três Pinheiros, në Gramado në Rio Grande do Sul, u desh të evakuoheshin për shkak të çarjeve të tokës që kërcënojnë rajonin.

Të çarat janë deri në 150 metra të gjata dhe trembin ata që jetojnë atje. Rajoni është një zonë banimi. Shteti brazilian Rio Grande do Sul ka vuajtur ditët e fundit nga reshjet e dendura të shiut, që mund të jetë një faktor që ka ndikuar në shfaqjen e këtij problemi.

Sipas informacioneve nga bashkia e Gramados, rreth 110 familje janë larguar nga banesat e tyre. Videot që qarkullojnë në rrjetet sociale tregojnë përmasat e të çarave. Imazhet janë mbresëlënëse.

Kryebashkiaku Nestor Tissot shpalli gjendjen e jashtëzakonshme në komunë.

Banorët e lagjes Três Pinheiros në Gramado, Serra Gaúcha, u evakuuan nga shtëpitë e tyre nga Mbrojtja Civile e bashkisë pasi u shfaqën çarje të mëdha në Avenida Perimetral, që përshkon rajonin.

Pamjet mbresëlënëse tregojnë çarje në disa pjesë të rrugës, duke përfshirë edhe pjesët e asfaltuara. Sipas informacioneve të Band, disa çarje janë deri në 150 metra të gjata dhe 1 metër të thella. Sipas bashkisë së Gramados, rreth 110 familje u larguan nga banesat e tyre për shkak të rrezikut të shembjeve.

Në Gramado çahen rrugët dhe evakuohen me nxitim 110 familje

Rio Grande do Sul ka vuajtur nga shirat intensive ditët e fundit, të cilat mund të lidhen me lëvizjet atipike të tokës. Në një deklaratë, Fondacioni Shtetëror për Mbrojtjen e Mjedisit (FEPAM) tha se, ndërsa shiu vazhdon, “ekziston rreziku i lëvizjes së dheut, me mundësinë e dëmtimit të ri strukturor të banesave në godinë dhe në zonën përreth” .

Bashkia e Gramado punësoi një ekip teknikësh për të inspektuar situatën në qytet. Sipas një analize të parë, janë katër pika ku janë përqendruar të çarat. Është në lagjen Três Pinheiros që situata është më kritike. Marrë nga mediat braziliane /tetova.com

@tn.lajmelokale
@tetovanews