Ballina Aktualitet Lajme Fëmijët e familjeve që marrin ndihmë sociale nuk do të paguajnë participim...

Fëmijët e familjeve që marrin ndihmë sociale nuk do të paguajnë participim për barna

Me propozim të Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale të Ministrisë së Shëndetësisë, Qeveria e ka shqyrtuar dhe miratuar Informimin për lirimin nga pjesëmarrja (participimi) gjatë shfrytëzimit të shërbimeve shëndetësore të personave deri më 18 vjet, familjet e të cilëve janë shfrytëzues të të drejtës së ndihmës sociale, njofton Portalb.mk.

“Qeveria e Maqedonisë e ka shqyrtuar dhe miratuar informatën për mbështetjen e projektit për Rehabilitim dhe Automatizim të objekteve ekzistuese për furnizim me ujë për pije në Komunën e Probishtipit, dhe e ka shqyrtuar dhe pranuar Planin Aksionar për realizim të këtij projektit infrastrukturor, i cili do të realizohet me ndihmë financiare të Qeverisë dhe me donacion që Komunës së Probishtpit ia ka ndarë Republika e Sllovenisë”, thonë nga Qeveria.