Ballina Shëndeti Ushtrimet ndihmojnë në lënien e duhanit

Ushtrimet ndihmojnë në lënien e duhanit

Heqja dorë nga duhani është një mision mjaft i vështirë, në mos i pamundur për shumë persona. Terapi dhe metoda të ndryshme ndiqen nga ata që dëshirojnë të heqin dorë por shpesh herë rezultojnë pa rezultat.

Studimet e fundit tregojnë se ushtrimet fizike të ndihmojnë shumë. Por si është e mundur kjo?

Studimet kanë treguar se ushtrimet fizike ndihmojnë në prodhimin e hormonit të quajtur grelin, i cili ndihmon në prodhimin e peptidit YY, i cili zvogëlon dëshirën për nikotinën, shkruan noa.al. Ushtrimet duhet të kombinohen edhe me ushqimin që duhet të konsumoni. Kjo pasi rrezikoni të shtoni shumë në peshë.

Pas stërvitjes, trupi ka nevojë për ushqim që të rekuperojë energji, por nuk duhet ta teproni me yndyrat.

Roli që luajnë ushtrimet fizike është largimi i stresit. Nëse shumë persona konsumojnë duhan për largimin e stresit, cigarja zëvendësohet kështu me ushtrimet./kk/