Ballina Aktualitet Lajme DEMOKRACIA E RE NUK DO TË VOTOJË PËR RATIFIKIMIN E MARRËVESHJES

DEMOKRACIA E RE NUK DO TË VOTOJË PËR RATIFIKIMIN E MARRËVESHJES

Si shumicë edhe të zgjedhë Qeveria, Demokracia e Re nuk do të votojë për ratifikimin e marrëveshjes, kumtojnë nga partia opozitare greke, lajmëron korrespondentja e MIA-s nga Athina.

Duke e komentuar deklaratën e liderit të Grekëve të Pavarur, partneri i koalicionit në Qeverinë greke, se kërkon 180 deputetë, në vend të 151 që Parlamenti grek ta miratojë marrëveshjen me Maqedoninë, nga Demokracia e Re thonë se “nuk ekzistojnë fjalë të përshkruhet Panos Kamenos”, i cili është “personifikim i vëtëshkatërrimit politik”.

“deklaratën se marrëveshja nga Prespa duhet të ratifikohet nga 180 deputetë, por edhe se ai do të votojë kundër, do të mbetet në historinë si personifikim i vetëshkatërrimit politik, nënkuptohet se nuk do ta ratifikojë marrëveshjen, si shumicë edhe zë zgjedhin Ciprasi dhe Kamenosi. Së bashku e nënshkruan dhe plotësisht e mbajnë përgjegjësinë për punët e përfunduara që tashmë u krijuan në barë të Greqisë”, kumtojnë nga Demokracia e Re dhe shtojnë se nevojitet sa është e mundur më shpejt të mbahen zgjedhje.