Ballina Aktualitet Lajme MAQEDONI, JANË REGJISTRUAR 28 RASTE TË FRUTHIT PREJ TË CILAVE 17 RASTE...

MAQEDONI, JANË REGJISTRUAR 28 RASTE TË FRUTHIT PREJ TË CILAVE 17 RASTE NË RAJONIN E DIBRËS

Institutit për Shëndet Publik njofton se në rajonin e Dibrës janë regjistruar 17 raste të epidemisë së fruthit.

11 nga të sëmurit janë mbi moshën 30-vjeçare, dhe nga një person është në moshën 15-19 vjeçare dhe 1-4 vjet.

Nëntë nga të sëmurit janë të gjinisë mashkullore dhe tetë të gjinisë femërore.

Ndërsa sipas etnisë, 10 janë rom, 4 shqiptarë, 2 turq dhe një maqedonas.

Nga fillimi i vitit deri tani në Maqedoni janë regjistruar 28 raste të fruthit.

@tn.lajmelokale
@tetovanews