Ballina Teknologji Pas ndryshimeve në Facebook, bie koha e shpenzuar nga përdoruesit

Pas ndryshimeve në Facebook, bie koha e shpenzuar nga përdoruesit

Rishikimi i News Feed të Facebook ka reduktuar sasinë e kohës që njerëzit shpenzojnë në faqen e internetit dhe kanë kontribuar në rënien tremujore të përdoruesve në SHBA dhe Kanada, tha rrjeti social.

Firma ka bërë ndryshimet mes rritjes së kontrollit të biznesit, rolit në fushatat politike dhe ndikimit më të gjerë shoqëror.

Shefi Mark Zuckerberg tha se elementet e hequra do të ndihmojnë firmën në afat të gjatë. Ai e quajti 2017 “një vit i fortë … por … edhe një i vështirë”.

Komentet erdhën pasi Facebook publikoi rezultatet e fundit. Të ardhurat e Facebook u rritën me 47% vitin e kaluar në më shumë se 40 miliardë dollarë, ndërsa fitimet u rritën me 56% në gati 16 miliardë dollarë.

Zuckerberg ripërsëriti se firma po e merr “shumë seriozisht” debatin e vazhdueshëm në lidhje me dobinë e vendeve të mediave sociale dhe dëshiron të sigurojë që koha e kaluar në rrjet të jetë “më kuptimplotë”.

“Kjo është ajo që njerëzit duan”, tha ai.

Kompania i jep përparësi postimeve nga miqtë dhe familja për të rritur bashkëveprimin midis përdoruesve, duke reduktuar rëndësinë e përmbajtjes nga bizneset, mediat dhe kompanitë e tjera.

Zuckerberg tha se veprimet e deritanishme, që përfshijnë shfaqjen e më pak videove virale, kanë ulur kohën e kaluar në Facebook me rreth 5% ose rreth 50 milionë orë në ditë.

Firma raportoi një mesatare prej 1.4 miliard përdorues aktivë ditore dhe rreth 2.13 miliard përdorues aktivë mujorë në dhjetor.

Në SHBA dhe Kanada, një rajon që sjell një pjesë të madhe të të ardhurave nga reklamat – numri i përdoruesve të përditshëm u tkurr në rreth 700,000 nga 184 milionë në krahasim me tremujorin e mëparshëm. gazeta-Shqip.com