Ballina Shëndeti Psikologji Bëni këto veprime që të shmangni konfliktet me njerëzit

Bëni këto veprime që të shmangni konfliktet me njerëzit

Thuhet se është zgjuarsi, nëse dini t’i menaxhoni nervat dhe të flisni me diplomaci.

Ja disa këshilla, sipas intv.al si të mos i merrni gjërat me nervozizëm:

1. Vizitoni vendin tuaj të preferuar

Ju keni nevojë të shkoni në një vend që vërtet e pëlqeni shumë. Kjo do ju ndihmoë të relaksoheni dhe të qetësoheni.

2. Largohuni

Nëse e shikoni veten tuaj të nervozuar në ndonjë ambjent, bëni kujdes dhe largohuni sa më parë. Mos e lejoni veten të kaloni limitin tuaj, prandaj para se të ndodhë kjo gjë, ikni. Kjo do ju bëjë të qetësoheni.

3. Fokusohuni në anën pozitive

Nëse gjatë një debati e shikoni se situata do shkojë jo mirë, ju duhet të fokusohuni në anën pozitive. Edhe pse kjo situatë po ju bën nervoz, mendoni gjithmonë për mirë dhe ajo gjendje mund t’ju ikë.

4. Bëni diçka që ju pëlqen

Për të hequr mendjen nga të qenurit nervoz, bëni diçka që ju pëlqen vërtet. Në këtë mënyrë, do kaloni kohën duke u marrë me diçka që ja vlen dhe do harroni problemet.

5. Zgjidhni njerëzit e duhur

Njerëzit e gabuar, janë ata të cilët jua bëjnë jetën më të vështirë. Shmangini sa më shumë negativët dhe ata që ju kanë inat./INTV