Ballina Aktualitet Kosovë Pamje ekskluzive të arrestimit të gylenistëve në Kosovë (VIDEO)

Pamje ekskluzive të arrestimit të gylenistëve në Kosovë (VIDEO)

Shteti i Kosovës ka arrestuar 6 turq pas këkesës së Turqisë

Si çdo ditë tjetër, Jusuf Karabina, po udhëtonte për në vendin e punës, në kolegjin Mehmet Akif në Lipjan.

Por ai nuk e kishte idenë se ishte nën vezhgimin e policisë së Kosovë.

Kjo veturë e policisë e ndalur jo larg vendit të punës po e priste Karabinen.

Në pamjet ekskluzive shihet momenti kur policia e ndaloi veturen në të cilen karabina ishte bashke me gruan dhe djalin.

Familja Karabina, siç edhe shihet në pamje, i rezistoi arrestimit.

Por, policia i nxori me dhunë.

Jasemina bashkëshortja e Jusuf Karabinës, në pamundësi ta ndal vet arrestimin e burrit, kërkoi ndihmen e qyetarëve.

Por, nuk ia doli.

Policia e arrestoi burrin e saj.

Gruaja e të arrestuarit, Jasemina Karabina ka shpjeguar për televizionin 7 momentin e arrestimit nga vendi i ngjarjes.

Ajo ankohet për sjelljen e vrazhdë të policisë dhe dyshon se ai është kidnapuar nga shërbimi sekret Turk, MIT.

Sjellet e tilla të policisë e kishin shqetësuar edhe djalin e zv.drejtorit të përgjithshëm të Gylistanit, Talha.

15 vjeçari tegon si u sollen policia me të.

Megjithatë, Talha dhe nëna e tij besonin se shteti i Kosovës nuk do t’i dorëzonte të arrestuarit, institucioneve të Turqisë.

Por, shteti i Kosovës të cilit Jasemina i besonte, ia dorëzoi shtetit turk Jusuf Karabinën dhe 5 të tjetërt.

Pëkundër këtij aksioni të madh, aktiviteti mësimor në shkollat e Mehmet Akif në Kosovë ka vazhduar.

Drejtori i këtij institucioni, shprehet i shqetësuar me arrestimin.

Nga shkollat Mehmet Akif janë arrestuar Jusuf Karabina, Cihan Özkan, Kahraman Demirez, Hasan Hüseyin Günakan, Mustafa Erdem. Bashkë me ta është arrestuar edhe kardiologu Osman Karakaya.

Artikulli paraprakVMRO-ja kundërshton rritjen e tatimit personal
Artikulli tjetërBisedë rasti me fermerin Ismailaki Ramadani nga Çellopeku i Tetovës (VIDEO)