Ballina Aktualitet Lajme Rrëshqitja e dheut, bllokon fshatrat e Strugës

Rrëshqitja e dheut, bllokon fshatrat e Strugës

Rrëshqitja e madhe e dheut në rrugën ndërmjet fshatrave Vishni dhe Belicë e Epërme është pasojë e prerjes masive dhe të paplanifikuar të druve në të dy anët e rrugës. Ata kanë frikë se nëse shkatërrimi i pyllit vazhdon, mund të ketë rrëshqitje të re. Në Belicë të Epërme në vitet e fundit, janë ndërtuar ose rinovuar 250 vila, dhe po ndërtohen edhe shumë të reja.

“Kemi ndërmarrë masa që të sanohet pjesërisht, sepse nëse e sanojmë siç duhet, vlerësimi është shumë i lartë dhe bëhet fjalë për më shumë se 30 mijë euro. Megjithëse ka një shpat, ende vazhdohet të pritet dru dhe kalojnë nëpër atë rrugë, ku në çdo moment mund të ketë një tjetër rrëshqitje të dheut “.

“Kjo rrëshqitje e tokës ka ndodhur për shkak të gjërave profesionale, që është prerë në mënyrë të parregullt dhe jo siç duhet. Për këtë dikush duhet të mbajë përgjegjësi”.

Nga Bashkësia lokale thonë se menjëherë pas paraqitjes së rrëshqitjes së dheut dimrit, ata janë drejtuar me shkrim tek të gjitha institucionet kompetente.

Jemi paraqitur edhe deri tek ministrit Koço Angjushev, për çka mendojmë se ekzistenca e termocentraleve është e detyruar t’i përgjigjet ftesës për riparimin e rrugës. Koço Angjushev ka dy hidrocentrale të vogla, gjegjësisht përmes kompanisë së tij dhe këto hidrocentrale duhet të mirëmbahen. Si pasojë e kësaj, në këtë rrugë kanë kaluar shumë automjete – deklaroi Aco Beleski, kryetar i bashkësisë lokale në Belicë të epërme.

Banorët lokalë raportojnë se gjatë viteve të fundit ata vetë janë kujdesur për rrugën. Kanë mbledhur nga 1000 denarë në vit për mirëmbajtjen dhe pastrimin gjatë dimrit. Kjo rrugë është ndërtuar rreth 40 vite më parë./am/