Ballina Bota Nën hetim një minister, tronditet qeveria italiane

Nën hetim një minister, tronditet qeveria italiane

Ministri italian për Europën Paolo Savona, një nga emrat më të debatuar gjatë katër muajve të ngërcit për krijimin e qeverisë së re italiane pas zgjedhjeve të 4 marsit, është vënë nën hetim nga drejtësia italiane me akuzën e fajdes bankare.

Prokuroria e Campobassos ka hapur një proces hetimor ndaj ministrit Savona e 22 personave të tjerë të përfshirë në një skandal fajde bankare për realizmin e pargjeve eolikë në rajonet e Puglias, Molise e Campania.Në kohën e ngjarjeve ministri Paolo Savona ishte drejtues i bankës Unicredit.

Gjatë përpjekjeve për krijimin e qeverisë së re italiane, Lëvizja 5 Yje dhe Partia Lidhja propozuan Paolo Savonën në postin e ministrit të Ekonomisë, kandidaturë që nuk u pranua nga Presidenti Sergio Mattarella e një nga shkaqet e rrëzimit të tentativës së krijimit të qeverisë së parë Conte që coi gjatjen për disa javë të tjera të ngërcit qeverisës.

Konsensusi i arritur me Presidentin e Republikës coi që Paoloa Savona të jetë ministër i cështjeve europiane dhe jo i Ekonomisë.