Ballina Aktualitet Lajme Rroga mesatare në muajin maj ishte 24.509 denarë

Rroga mesatare në muajin maj ishte 24.509 denarë

Rroga neto mesatare në maj të këtij viti ishte 24.059 denarë, 7,1 për qind më e lartë nga maji i vitit të kaluar, kumtoi Enti Shtetëror i Statistikave.

Rritja e këtillë i përket, para se gjithash rritjes së neto rrogës të paguar mesatare mujore për një të punësuar në sektorët: Objekte për akomodim, dhe veprimtari servise me ushqim (23.1 për qind), financim i veprimtarive dhe veprimtari të sigurimeve (17.4 për qind) dhe Informacione dhe komunikimeve (15,3 për qind).

Rritja në krahasim me muajin e ardhshëm është regjistruar në sektorët: Veprimtari financiare dhe veprimtari të sigurimit 919.2 për qind), Objekte për akomodim dhe veprimtari servise me ushqim (13,9 për qind) dhe Industri përpunuese (3,1 për qind).

Rroga bruto e paguar mesatare mujore për një të punësuar, në maj të vitit 2018 ka arritur 35.983 denarë.

Artikulli paraprakMaqedonia i kundërpërgjigjet Kosovës për rritjen e doganave
Artikulli tjetërNën hetim një minister, tronditet qeveria italiane