Ballina Aktualitet Lajme VMRO-ja propozon emrat e anëtarëve të KSHZ-së

VMRO-ja propozon emrat e anëtarëve të KSHZ-së

VMRO-DPMNE-ja ka propozuar emrat e anëtarëve të KSHZ-së tek kreu i Kuvendit. Informacionin për Alsat M e konfirmoi koordinatori i grupit parlamentar të VMRO-së, Dragan Danev. Sipas tij, Oliver Derkovski është propozuar për kryetar ndërsa për anëtare Elizabeta Postolovska. Opozita pret që sot kreu i Kuvendit të caktojë seancën për emërimin e anëtarëvetë KSHZ-së. Ditë më parë, LSDM-ja, BDI-ja dhe Besa e Kasamit i propozuan Talat Xhaferit kandidatët e tyre për anëtarë të KSHZ-së. Deri në këto momente nuk ka informacion nëse i pari i Kuvend do të thirr seancë ose jo. Opozita kërkon që Xhaferi të paktën ta thirr seancës, ndërsa më pas ashtu sic parashikon Rregullorja me të udhëheq njëri nga nënkryetarët.