Ballina Shëndeti Studimi: Droga apo alkooli, zbulohet kush dëmton më shumë?

Studimi: Droga apo alkooli, zbulohet kush dëmton më shumë?

Një përmbledhje e plotë e studimeve nga ekipi në IFLScience tregon se idetë tona pësa i përket dëmtimeve që na shkaktojnë këto drogëra, mund të jenë të gabuara.

Kanabisi nuk është aq i keq për ju sa alkooli, gjithashtu dhe shumë më pak problematik.

Studim i efekteve të drogës dhe alkooli tek 8,000 amerikan zbuloi se 15% e personave klasifikoheshin si të varur nga alkooli, ndërsa 9% ishin të varur nga droga.

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, pija alkoolike mendohet të kontribuojë në 3.3 milion vdekje në të gjithë globin çdo vit. E cila, krejtësisht, barazohet me një person që vdes çdo 10 sekonda.
Kur bëhet fjalë për implikimet aktuale të shëndetit, faqja thotë se gjërat nuk janë ende aq bindëse sa duhet. Alkooli ka qenë prej kohësh i lidhur me sëmundjen e gojës dhe kancerit të mëlçisë, ndërsa gjaku mendohet se ka disa përfitime shëndetësore.

Heroina dhe kokaina ishin të renditura në vendin e dytë dhe të tretë në listë, megjithëse përbënin një rrezik më të madh për përdoruesin individual, ato kanë më pak ndikim në pjesën tjetër të shoqërisë.