Ballina Kultura Dossier Historia e rrëzimit të aeroplanëve ku vdiqën 200 shqiptarë në Maqedoni (VIDEO)

Historia e rrëzimit të aeroplanëve ku vdiqën 200 shqiptarë në Maqedoni (VIDEO)

Pjesa e parë e dokumentarit hedh dritë mbi rrëzimin e aeroplanit të parë, më 5 mars 1993 në Shkup.

Në dokumentar flasin të mbijetuar të aksidentit dhe familjarë të viktimave.

A ishte ky një inskenim i Beogradit për të vrarë shqiptarë që në atë kohë po përpiqeshin të shkonin në vendet perëndimore për një jetë më të mirë?

Apo, ky ishte një aksident i zakonshëm?

Për gjithkënd, ky ishte një inskenim.

Shikojeni dokumentarin për të kuptuar më shumë për këtë ngjarje të rëndësishme të historisë së Kosovës./Ekspress