Ballina Aktualitet Kosovë Peshkopi serb Teodosije kundër ndarjes së Kosovës

Peshkopi serb Teodosije kundër ndarjes së Kosovës

Peshkopi i Rashkës dhe Prizrenit Teodosije është shprehur kundër ndarjes së Kosovës, pasi thekson se një ndarje e tillë do të rezultonte në një eksod të serbëve nga Kosova dhe do të ngjallte probleme në trashëgiminë kulturore.
Përmes një letre të hapur, peshkopi ka theksuar se deklaratat gjithnjë e më të shpeshta të politikanëve në Beograd dhe Prishtinë për ndarje territoriale të Kosovës janë të papërgjegjshme dhe po shkaktojnë frikë në mesin e popullatës serbe.Sipas tij, kjo do të shkaktojë një eksod të ri të serbëve.

Gjithashtu Peshkopi ka shtuar se deklaratat e tilla përfaqësojnë një kërcënim të vazhdueshëm për paqen dhe stabilitetin, dhe jo vetëm në rajonin e Ballkanit Perëndimor.“Një zgjidhje e tillë do të krijonte precedent shtesë për ndarje të re në Evrope dhe në mbarë botën dhe do të çoi në një zinxhir të gjakderdhjes, urisë dhe dëbimit të popullatës civile”.Ndër të tjera Teodosije ka bërë thirrje politikanëve në Beograd dhe Prishtinë që me ndërmjetësim ndërkombëtar t’i zgjidhin çështjet në Kosovë dhe të shikojnë vetëm në funksion të ruajtjes së paqes dhe sigurisë për të gjithë qytetarët.