Ballina Argëtim Kuriozitete Fëmijët nuk shpenzojnë aq kohë sa duhet duke luajtur jashtë

Fëmijët nuk shpenzojnë aq kohë sa duhet duke luajtur jashtë

Fëmijët në Britani kalojnë mesatarisht vetëm shtatë orë në ambient të hapur, përderisa dyfishin e kësaj kohe e shpenzojnë duke luajtur videolojëra.

Këto të dhëna ka shfaqur një studim i realizuar së fundmi, gjetjet e të cilit tregojnë se 40% e prindërve i detyrojnë fëmijët e tyre që të kalojnë kohë jashtë shtëpisë, në ambiente të hapura.

Studiuesit kanë deklaruar se rritja e videolojërave si “Fortnite”, nënkupton se fëmijën vazhdimisht preferojnë më shumë të kalojnë kohën të mbyllur.

Ekspertët kanë paralajmëruar se aktivitetet fizike janë esencial ende zhvillimin e fëmijëve dhe shëndetit të tyre.