Ballina Bota Priten më shumë prostituta në Frankfurt për Kampionatin Evropian

Priten më shumë prostituta në Frankfurt për Kampionatin Evropian

Qindra mijëra tifozë vijnë në Frankfurt për Kampionatin Evropian. Ata duan të shikojnë futboll të mirë, të festojnë dhe të pinë. Por çfarë ndodh pas ndeshjeve? Policia pret rritje të prostitucionit.

Frankfurt/Main – Shikoni futboll, festoni – dhe më pas shkoni në një bordello? Policia e Frankfurtit pret një rritje të ndjeshme të numrit të prostitutave gjatë Kampionatit Europian të Futbollit. “Rritja do të ketë një ndikim të rëndësishëm në prostitucionin në shtëpi publike dhe veçanërisht në hotele. Prostitucioni në rrugë ka qenë gjithmonë i nënpërfaqësuar ndjeshëm në Frankfurt,” thotë një zëdhënës.

Një ndryshim në vendet e origjinës së prostitutave nuk pritet. Sipas informacioneve, gratë vijnë kryesisht nga vendet e Evropës Juglindore si Rumania dhe Bullgaria, nga Gjermania dhe nga Amerika e Jugut.

Dhe – ja çfarë thotë policia: Tendenca e lidhur me pandeminë nga strukturat e organizuara, si shtëpitë publike apo klubet e saunave, tek ofertat më private si shërbimet e shoqërimit, hotelet apo apartamentet e termineve ekziston ende. Folësi shpjegon se koncepti “Laufhaus” ka humbur rrënjësisht tërheqjen e tij për prostitutat.

Ngjarjet e mëdha rezultojnë në më shumë prostitucion

Përveç policisë së Frankfurtit, në metropolin e Main është edhe policia e qytetit, e cila është e vendosur në zyrën e rendit publik. Kjo është përgjegjëse për prostitucionin, kryesisht në rrugë. “Nuk kemi asnjë informacion se shumë prostituta janë deklaruar. Por sigurisht që ne e presim atë”, thotë kreu Matthias Heinrich. Ne e dimë këtë nga ngjarje të tjera të mëdha apo panaire të mëdha tregtare. “Është shumë e qartë se kjo çon në gjëra të tilla.”

Ju përqendroheni në temë dhe vlerësoni gjithashtu mediat sociale sepse shumë po ndodhin edhe atje. Në rrugë ka patrulla që përpiqen të parandalojnë prostitucionin. “Kjo përfshin kryesisht rrethin e stacionit të trenit, por jo vetëm atje,” thotë Heinrich. Në Frankfurt ekziston një zonë tolerance për prostitucionin në rrugë në zona të përcaktuara, për shembull në Theodor-Heuss-Allee. “Distrikti i stacionit të trenit nuk është një prej tyre. Prostitucioni në rrugë është i ndaluar atje dhe i nënshtrohet sanksioneve./HNA /TetovaNews