Ballina Bota Fillimisht në lojë, pastaj në bordello? Qytetet gjermane presin më shumë prostituta

Fillimisht në lojë, pastaj në bordello? Qytetet gjermane presin më shumë prostituta

Gjatë turneut, tifozë nga e gjithë Evropa vizitojnë stadiumet dhe vendet gjermane. Për shumë prej tyre, nuk bëhet fjalë vetëm për futbollin, siç presin disa qytete sipas një sondazhi. Punëtorët e seksit gjithashtu mund të kenë më shumë punë.

Këln/Berlin. Nga kampionati europian i futbollit në Gjermani ka të ngjarë të përfitojë jo vetëm gastronomia, por edhe prostitucioni. Policia, administratat e qytetit dhe vetë industria presin një kërkesë më të madhe për seks komercial, siç tregoi një sondazh i Agjencisë Gjermane të Shtypit në komuna të ndryshme. Megjithatë, vlerësimet ndryshojnë se sa i lartë ka të ngjarë të jetë ky efekt.

Kolja-André Nolte nga shoqata profesionale për shërbime erotike dhe seksuale në Këln, e cila pretendon të jetë shoqata më e madhe e këtij lloji në Evropë me pothuajse 1000 anëtarë, nuk pret një “ngut të madh” klientësh, por një rritje të lehtë të kërkesës. . “Ne nuk po shohim ndonjë frikë për të qenë të mbingarkuar mes anëtarëve tanë, por një ndjenjë pritjeje për disa klientë të tjerë gjatë Kampionatit Evropian.”

Më shumë popullaritet për prostitucionin në bordello dhe hotele

Policia e Frankfurtit pret një rritje të ndjeshme të numrit të prostitutave në qytet. “Rritja do të ketë një ndikim të rëndësishëm në prostitucionin e shtëpive publike dhe veçanërisht në hotele,” tha një zëdhënës. “Prostitucioni në rrugë ka qenë gjithmonë i nënpërfaqësuar në Frankfurt, përveç kësaj, koncepti Laufhaus ka humbur rrënjësisht tërheqjen e tij për prostitutat. Përkundrazi, tendenca e lidhur me pandeminë vazhdon të largohet nga strukturat e organizuara si shtëpitë publike apo klubet e saunave drejt ofertave më private si shërbimet e shoqërimit, hotelet apo apartamentet për takime.

Policia e qytetit përgjegjëse për prostitucionin, kryesisht në rrugë – një njësi e veçantë së bashku me policinë e Frankfurtit – nuk ka asnjë informacion se shumë prostituta kanë deklaruar veten. “Por sigurisht që ne e presim atë,” tha kreu Matthias Heinrich. Ne e dimë këtë nga ngjarje të tjera të mëdha apo panaire të mëdha tregtare. “Është shumë e qartë se kjo çon në gjëra të tilla.”

Puna seksuale trondit pronarin: apartament pushimi në Hesse përdoret si bordello

Familja Blecher në fakt jep me qira apartamentin e tyre të pushimeve në Hesse për pushuesit dhe punëtorët e montimit. Por gjërat shkojnë ndryshe në fundjavë: një “grua e ëndrrave nga Azia” ju fton të përjetoni “epsh të pakufizuar”. Këto janë prejardhjet.

Edhe në Dortmund, sipas oficerit të shtypit, Christian Stein, pritet “fluks i lartë i shtëpive publike që ndodhen këtu”. Dhe qyteti i Shtutgartit supozon se më shumë prostituta do të ofrojnë shërbimet e tyre – në mënyrë që të plotësojnë kërkesën në rritje.

Prostitutat e regjistruara lejohen të punojnë në të gjithë Gjermaninë

Qytetet nuk mund të bëjnë parashikime të sakta bazuar në regjistrimet zyrtare të punonjësve të seksit – “pasi regjistrimet nuk thonë asgjë për vendin aktual të punës së prostitutave”, shpjegon qyteti i Düsseldorf. “Pasi të jeni regjistruar, mund të punoni kudo në Gjermani. Shumë prostituta lëvizin vazhdimisht midis disa vendndodhjeve.” Administrata e qytetit supozon gjithashtu se “një rritje e mundshme afatshkurtër e numrit të shërbimeve seksuale në Këln nuk do të jetë e dukshme nga numrat e regjistrimit”.

Megjithatë, John Heer, CEO i Shoqatës Gjermane Laufhäuser, jep një numër shtëpie për Shtutgartin, ku ai drejton një Laufhaus në lagjen e dritave të kuqe: Rreth 30 deri në 40 gra punojnë gjithashtu në qytet gjatë turneut. “Por sigurisht që ne po kthehemi në fushën e prostitucionit të paligjshëm”, thotë Heer. Për krahasim: qyteti vlerëson se rreth 400 njerëz punojnë si prostituta në Shtutgart çdo ditë, kryesisht gra.

Evropa si mysafire në Gjermani: Si po përgatiten Leipzig, Hanover dhe Co për Kampionatin Evropian

Përgatitjet për Kampionatin Evropian të futbollit në Gjermani po hyjnë në fazën e nxehtë. Si po përgatiten qytetet dhe ekipet? Pak para fillimit i hedhim një sy vendeve që janë shumë afër ndeshjeve dhe ekipeve.

Shqetësimi është se në masë të madhe po bëhet edhe prostitucioni i detyruar. Artikujt përkatës jashtë vendit reklamojnë “sa e lehtë dhe e ligjshme është të blesh gra në Gjermani”, tha së fundmi për “Rheinische Post” zëdhënësja e politikës së grave për grupin parlamentar SPD dhe themeluesja e grupit parlamentar për prostitucionin dhe pornografinë, Leni Breymaier. . Dhe më tej: “Mund të supozojmë se kërkesa nuk mund të plotësohet nga vullnetarët as gjatë Kampionatit Europian dhe se për rrjedhojë do të ketë edhe më shumë prostitucion të detyruar”.

Shoqata: Panairet e mëdha tregtare janë më të mira për biznes sesa futboll

Se sa e vështirë është puna e seksit dhe numri i njerëzve që punojnë në të vullnetarisht dhe mbi të gjitha në mënyrë të pavullnetshme, tregojnë edhe diskutimet që po ziejnë tashmë në fillimin e turneut në 2024 në lidhje me Kupën e Botës në Gjermani në 2006. : një numër mesatar pesëshifror i prostitutave të detyruara thuhet se punonin në Gjermani në atë kohë. Megjithatë, shoqata profesionale për shërbime erotike dhe seksuale thotë: “Nuk ka pasur rritje të konsiderueshme të trafikimit të qenieve njerëzore në Gjermani as para dhe as pas Kupës së Botës 2006. “40,000 viktimat” thjesht nuk ekzistonin Pas raporteve të rreme ishin përkrahësit e një ndalimi të përgjithshëm të prostitucionit.

Zëdhënësi i shoqatës Nolte shpjegon se panairet e mëdha tregtare janë në fakt më të mira për biznes sesa lojërat e futbollit. Edhe pse shumë grupe tifozësh përbëhen nga burra, ata zakonisht nuk janë mjaft të njohur me njëri-tjetrin për të vendosur të shkojnë kolektivisht në një bordello. Me shumë burra që udhëtojnë vetëm dhe shumë kohë në mbrëmje, panairet tregtare janë shumë më të mira për industrinë.

Qendra e këshillimit për prostitutat në Shtutgart gjithashtu nuk po supozon se më shumë prostituta do të vijnë në qytet për Kampionatin Evropian, tha shefja e departamentit Christine Winzer. Vështirë se ka shifra të besueshme, por: “Koleget femra thonë: futbolli dhe prostitucioni nuk përzihen”.

Më shumë opsione testimi dhe edukimi

Këlni, megjithatë, do të dërgojë më shumë nga punëtorët e saj të rrugës dhe Departamenti i Shëndetit në Düsseldorf, ndër të tjera, do të zgjerojë ndjeshëm ofertat e tij të testimit për sëmundjet infektive seksualisht të transmetueshme në ditët e ndeshjeve. Policia e qytetit të Frankfurtit po planifikon të përdorë patrulla për të luftuar prostitucionin në rrugë që ndodh jashtë zonave të caktuara të tolerancës.