Ballina Bota Të premten eklipsi më i gjatë i shekullit “Hëna e Pëgjakur”

Të premten eklipsi më i gjatë i shekullit “Hëna e Pëgjakur”

Të premten, më 27 korrik pritet të ndodhë eklipsi më i gjatë hënor në shekullit 21, “Hëna e Përgjakur”Të premten, më 27 korrik pritet të ndodhë eklipsi më i gjatë hënor në shekullit 21, “Hëna e Përgjakur”, transmeton Anadolu Agency (AA).Agjencia Amerikane e Aeronautikës dhe Administrimit Hapësinor (NASA) njofton se më 27 korrik do të ndodhë eklipsi më i gjatë hënor për këtë shekull “Hëna e Përgjakur”.Eklipsi është një fenomen i rrallë që ndodh kur Hëna, Toka dhe Dielli vendosen në një linjë.

Eklipsi i ri hënor pritet të zgjasë 1 orë e 43 minuta, duke u bërë kështu eklipsi më i gjatë në këtë shekull.Hëna gjatë këtij momenti do të marrë pamje të kuqe e cila njihet si “Hëna e Përgjakur”.Eklipsi do të mund të shikohet në pjesën më të madhe të botës përveç në Amerikën Veriore dhe do të jetë 27 minuta më i gjatë nga eklipsi i muajit janar.

@tn.lajmelokale
@tetovanews