Ballina Aktualitet FOTO/ Basha publikon të dhënat: Qeveria fshehu gjysmën e viktimave të Covid

FOTO/ Basha publikon të dhënat: Qeveria fshehu gjysmën e viktimave të Covid

Autoritet shtetërore kanë fshehur nurmin real të viktimave nga COVID-19.

Fakti tron*ditës është bërë publik nga kryetari i opozitës Lulzim Basha, gjatë intervistës në emisionin Opinion në TV Klan.

Basha publikoi të dhënat zyrtare dhe ato reale ku rezulton se që nga marsi e deri tani janë 414 raste fat*ale që janë mbajtur të fshehura. Sipas të dhënave të publikuara nga Basha, autoritet kanë publikuar gjithsej për periudhën Mars-Tetor 2020, vetëm 509 raste fat*ale, ndërsa realisht janë 923 viktima nga COVID-19.

Situata edhe më e rëndë është gjatë muajit nëntor që ende nuk është mbyllur. Në 17 ditët e para të muajit janë raportuar 128 viktima, ndërsa shifrat reale tregojnë se numri i vde*kjeve gjatë këtyre ditëve është më shumë se dyfish, plot 315 vdekje.

Data 9 nëntor rezulton si më tra*gjike sa i përket fatal*iteteve ku Ministria e Shëndetësisë ka raportuar numrin më të lartë të vde*kjeve, 11, ndërsa shifrat reale sipas të dhënave të publikuar nga Basha, janë 26 viktima nga COVID-19.