Ballina Koronavirusi Mposht koronavirusin dhe feston 107-vjetorin e lindjes

Mposht koronavirusin dhe feston 107-vjetorin e lindjes

Pasi i mbijetoi gripit spanjoll, disa dekada më parë, Linda Franzo ka mundur edhe Covid 19.

Dhe më 2 janar 2021, tashmë e shëruar, ajo festoi 107-vjetorin e lindjes. E lindur më 2 janar 1914, Linda fryu qirinjtë e rrethuar nga stafi i qendrës së shërbimeve të qendrës për të moshuar në Caorle (Venecia), i cili e trajtoi atë gjatë sëmundjes së saj.

Linda tashmë ishte nënë e dy fëmijëve, dy dhe katër vjeçe. Pa një burrë, ajo përveshi mëngët, duke punuar si njeri duarartë në kazermat e karabinierëve në Caorle, para se të bënte punë sezonale dhe më në fund arriti të punojë si kuzhiniere. Vetë ajo arriti të ndërtojë një shtëpi, rriti dy fëmijët e saj dhe i dërgoi në shkollë.

E ftuar që nga viti 2017 në qendrën e shërbimeve rezidenciale të kompanisë speciale “Don Moschetti”, ajo gjithmonë ka gëzuar shëndet të mirë.

Por në nëntor, pas një shpërthimi të koronavirusit në strukturë, ajo rezultoi pozitive me Covid. Sidoqoftë Linda arriti t’i mbijetojë virusit të rrezikshëm, duke festuar kështu 107-vjetorin e lindjes.