Ballina Bota Video/ Lojë e rrezikshme nga anijet turke, peshkatarët e revoltuar grekë filmojnë...

Video/ Lojë e rrezikshme nga anijet turke, peshkatarët e revoltuar grekë filmojnë gjithçka: Ai kaloi me shpejtësi të madhe

Një tjetër sfidë turke sot, e enjte, 14 janar 2021 në zonën më të gjerë detare të Imia në Greqi, theksojnë mediat greke.

Rojet bregdetare turke me “elementet 101” zhvilluan shpejtësi të madhe dhe me manovra të rrezikshme kaluan anijen greke të peshkimit në një distancë të vogël nga harku i saj!

Vlen të përmendet se në zonë ishte edhe një anije patrullimi e LS-ELAKT që u përpoq të dëbojë rojet bregdetare turke.

Në videon që vijon nga sfida e sotme, provokimi dhe rreziku i veprimeve turke që provokuan reagimin e zemëruar të peshkatarëve Kalymnos dhe “francezëve” kundër turqve janë regjistruar qartë.

Sipas Partisë Demokratike të Rhodes, anijet e rojes bregdetare turke vazhdojnë sfidat e tyre me manovra të rrezikshme që kryejnë, duke krijuar probleme në sigurinë e lundrimit, duke shkatërruar pajisjet e peshkimit, ndërsa veprimet e tyre mbartin rrezikun që të shkaktojnë edhe një incident të nxehtë me varka.