Ballina Bota “Nëse 50,000 njerëz infektohen në një ditë, 400 prej tyre do të...

“Nëse 50,000 njerëz infektohen në një ditë, 400 prej tyre do të vdesin”/ Gjermani, kërkohet bllokimi total si pasojë e virusit

Lothar Wheeler, president i Institutit Robert Koch, po bën thirrje për masa bllokimi – edhe për personat e vaksinuar – dhe paralajmëron se Rregulli 2G (qasja për personat e vaksinuar dhe të sëmurë) nuk mjafton më për të frenuar valën e katërt të pandemisë.

“Nëse 50,000 njerëz infektohen në një ditë, 400 prej tyre do të vdesin”, tha Wheeler për Die Zeit, duke shtuar se “çdo gjë që bëjmë sot do të funksionojë vetëm në dy ose tre javë”.

Rregulli 2G, i cili aktualisht është një mjet kyç në strategjinë e shumë qeverive të shteteve, “është i rëndësishëm, por në situatën aktuale, fatkeqësisht nuk mjafton”, tha Robert Koch, president i institutit dhe bëri thirrje që të ketë kontakte të reduktuar, për të anuluar eventet e mëdha, për të lehtësuar punën nga shtëpia, për të ulur numrin e spektatorëve në shfaqjet e ndryshme dhe mbi të gjitha për të mbyllur plotësisht “shpërthimet” e infeksionit, si lokalet dhe klubet.

Wheeler shpjegon gjithashtu se numri i njerëzve të pavaksinuar në Gjermani është rreth 15 milionë dhe lëvizshmëria tani është shumë më e lartë se vitin e kaluar. Kështu, koronavirusi përhapet shumë shpejt. Pra, konstatojmë se të dhënat aktuale për numrin e rasteve janë të paplota dhe se numri aktual i rasteve është shumë më i lartë”, tha ai.

Për sa i përket vaksinimit të detyrueshëm, zoti Wheeler argumenton se “një gjë e tillë nuk do të ishte masa e duhur”, por iu referua edhe rekomandimit të Organizatës Botërore të Shëndetësisë se “pasi gjithçka është testuar dhe një pjesë e popullsisë ende nuk dëshiron. të vaksinohesh, atëherë nuk duhet përjashtuar vaksinimi i detyrueshëm. Unë ndaj këtë pikëpamje”, tha Robert Koch, shefi i zyrës së ‘The Christian Science Monitor’ në Uashington.

Artikulli paraprakI mbijetuari i tragjedisë në Bullgari: Vetëm unë s’kisha fjetur, e pashë çdo gjë me sy (VIDEO)
Artikulli tjetërDitë zie në Maqedoninë e Veriut, Bullgari dhe Kosovë