Ballina Bota “Përdorimi i armëve kimike mund të nxisë ndërhyrjen e NATO-s”

“Përdorimi i armëve kimike mund të nxisë ndërhyrjen e NATO-s”

Përdorimi i armëve kimike nga Rusia në Ukrainë mund ta shtyjë NATO-n të rishqyrtojë vendimin për të mos ndërhyrë ushtarakisht në konflikt, ka thënë presidenti polak.

Në një intervistë për BBC, Andrzej Duda u pyet nëse beson se presidenti Putin mund të përgatitej të përdorte armë kimike. “Kjo është diçka që bota nuk e ka parë në këtë shkallë që nga Lufta e Dytë Botërore,” tha ai.

“Nëse po më pyesni nëse Putini mund të përdorë armë kimike, unë mendoj se Putini mund të përdorë çdo gjë tani, veçanërisht kur është në këtë situatë të vështirë. Politikisht, ai tashmë e ka humbur këtë luftë, dhe ushtarakisht, ai nuk po e fiton më”, tha presidenti polak.

I pyetur nëse përdorim i armëve kimike mund të nxiste një ndërhyrje të NATO-s, ai tha: “Sigurisht, të gjithë shpresojnë se ai nuk do të guxonte ta bënte këtë. Por… nëse ai përdor armë të shkatërrimit në masë, kjo do të ishte një ndryshim i lojës në të gjithë.

Sigurisht, [NATO]… do të duhet të ulet në tryezë dhe të mendojnë seriozisht se çfarë të bëjnë, sepse atëherë gjëja bëhet e rrezikshme, jo vetëm për Evropën…, por për të gjithë botën”.

@tetovanews