Ballina Sport FIFA nxjerr raportin: 622.8 milionë dollarë të paguar në komisionet e agjentëve...

FIFA nxjerr raportin: 622.8 milionë dollarë të paguar në komisionet e agjentëve të merkatos për vitin 2022

Tarifat e paguara për shërbimet e ndërmjetësve të klubeve arritën në 622.8 milionë dollarë në vitin 2022. Shifra del nga raporti i FIFA -s për transferimet ndërkombëtare të lojtarëve që shënon një rritje prej 24.3% në shpenzimet e klubit deri në vitin 2021, por kjo është 4.9% më e ulët se niveli rekord i ndërmjetësimit që datojnë që nga viti 2019 (654.7 milionë dollarë). Sipas të dhënave të FIFA-s, klubet e futbollit kanë punësuar ndërmjetës në 1532 transferta ndërkombëtare, një rritje prej 22.4% krahasuar me vitin 2021 dhe totali më i lartë ndonjëherë.

Klubet europiane përbënin 96.2% të 622.8 milionë dollarëve të shpenzuara për shërbimin e ndërmjetësimit, ku në veçanti, klubet angleze shpenzuan 203.2 milionë dollarë, ato në Itali 88.5 milionë dollarë, Portugali 65.9 milionë dollarë, në Spanjë 60.4 milionë dollarë, në Gjermani 56.1 milionë dollarë dhe në Franca 30 milionë.

Pati gjithashtu 3086 transferime ndërkombëtare në të cilat lojtari përfaqësohej nga një ose më shumë ndërmjetës (15.3% e totalit të transfertave). Ky është një rekord dhe përfaqëson një rritje prej 17.7% krahasuar me vitin 2021. Në futbollin e femrave, numri i transferimeve me ndërmjetës u rrit me 42,9% në vitin 2022 krahasuar me 2021. /i.m /abcnews.al 

@tn.lajmelokale
@tetovanews