Ballina Argëtim Kuriozitete Për herë të parë balena flet gjuhën e njerëzve (VIDEO)

Për herë të parë balena flet gjuhën e njerëzve (VIDEO)

Balenat njihen për aftësitë e tyre mbresëlënëse të komunikimit që i lejojnë të flasin me njëri-tjetrin edhe kur janë 100 milje larg.

Një eksperiment i ri ka treguar se gjitarët janë të aftë për të imituar gjihën e njerëzve, gjë që besohet të jetë e kufizuar për elefantët, zogjtë e delfinët.

Shkencëtarët thonë se kanë regjistruar një balenë vrasëse, të quajtur ‘Ëikie’ duke përsëritur fjalët ‘hello’ dhe ‘bye, bye’ , duke numëruar deri në tre e duke thënë emrin e trajneres.

Balena 14-vjecare jeton në Marineland në Francë dhe është i pari i regjistruar duke folur gjuhën e njerëzve.

“Balenat vrasëse përdorin hundën për të lëshuar zhurma, sikur të flasësh me hundë, dhe ne nuk po prisnim të ishte perfekte. Por u habitëm kur pamë sa pranë ishte,” tha Dr Jose Abramson, drejtues i studimit.

Ideja e shkencëtarëve ishte që të tregonin se balenat janë të afta të imitojnë zhurmat.

@tn.lajmelokale
@tetovanews