Ballina Argëtim Kuriozitete Presidenti amerikan që kishte frikë të ndizte dritat…

Presidenti amerikan që kishte frikë të ndizte dritat…

Më 3 shkurt të vitit 1889 në Washington përfundoi instalimi i dritave në Shtëpinë e Bardhë.

Thuhet se presidenti i asaj kohe, Benjamin Harrison dhe familja e tij nuk i preknin me dorë çelësat për të ndezur dhe fikur dritat, nga frika e korentit.

Energjia elektrike ishte diçka e re. Punonjësit e Shtëpisë së Bardhë, para se të shkonin në shtëpi, çdo mbrëmje i fiknin dritat dhe i ndiznin ato kur vinin për të punuar në mëngjes.

Por, Familja Presidenciale vazhdonte të përdorte qirinj, gaz natyror dhe fenerë, të cilat ishin përdorur para elektrifikimit të Shtëpisë së Bardhë./sn/

@tn.lajmelokale
@tetovanews