Ballina Aktualitet Një 36 vjeçar dhe dy të tjerë nga Tetova në mesin e...

Një 36 vjeçar dhe dy të tjerë nga Tetova në mesin e 15 viktimave të Covid-19/Ky është bilanci i 24 orëve të fundit në Maqedoninë e Veriut

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 1906 teste dhe janë regjistruar 356 raste të reja me Kovid-19 në: Shkup-171, Kumanovë-12, Tetovë-19, Prilep-15, Gostivar-6, Shtip-7, Manastir-4, Veles-10, Ohër-20, Strumicë-8, Kavadar-19, Strugë-10, Koçanë-2, Kërçovë-10, Shën Nikollë-1, Gjevgjeli-3, Negotinë-3, Resnjë-3, Kriva Pallankë-3, Radovish-3, Berovë-4, Dellçevë-3, Probishtip-7, Vinicë-3, Demir Hisar-1, Kratovë-1, Krushevë-4, Makedonska Kamenica-1, Demir Kapi-1, Pehçevë-2 .

Instituti i Shëndetit Publik regjistroi sot 587 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-426, Kumanovë-18, Tetovë-7, Prilep-12, Gostivar-14, Shtip-8, Manastir-11, Veles-13, Strumicë-13, Kavadar-19 , Koçanë-6, Kërçovë-8, Shën Nikollë-1, Gjevgjeli-2, Negotinë-2, Kriva Pallanka-8, Radovish-6, Berovë-3, Probishtip-5, Vallandovë-1, Bogdanci-2, Kratovë-1 dhe Pehçevë-1.

Jetën e humbën 15 persona, pesë pacientë nga Shkupi (65, 64, 82, 60 dhe 66), një nga Kumanova (73), tre pacientë nga Tetova (78, 36 dhe 61), një nga Prilep (69), një nga Kavadar (73v), një nga Kërçova (51v), një nga Kriva Pallanka (79g), një nga Dellçeva (46v) dhe një pacient nga Kratova (59v). Dy prej tyre ndërruan jetë jashtë, të tjerët në spital, transmeton Tetova News.

Numri i përgjithshëm i të diagnostifikuarve në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 89817, numri i pacientëve të rikuperuar është 75387, numri i viktimave është 2754 dhe numri i rasteve aktivëe është 11676. Aktualisht shpërndarja e rasteve aktive sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 39024, aktivë 6767
• Kumanovë 5062, aktivë 429
• Tetovë 4994, aktivë 463

• Prilep 4497, aktivë 269
• Gostivar 3552, aktivë 308
• Shtip 3454, aktivë 166

• Manastir 3178, aktivë 219
• Veles 2980, aktivë 307
• Ohër 2684, aktivë 387

• Strumicw 2487, 360 aktivë
• Kavadar 2430, aktivë 365
• Strugw 2162, aktivë 185

• Koçan 1704, aktivë 116
• Kërçovë 1681, aktivë 151
• Shwn Nikollw 1062, aktivë 48

• Gjevgjeli 957, aktivë 117
• Negotinw 948, aktivë 155
• Dibër 725, aktivë 106

• Resnjë 715, aktivë 116
• Kriva Pallankw 708, aktivë 66
• Radovish 679, aktivë 50

• Berovw 571, aktivë 52
• Delçevw 541, aktivë 157
• Probishtip 489, aktivë 35

• Vinicw 479, aktivë 43
• Vallandovw 325, aktivë 23
• Demir Hisar 242, aktivë 14

• Makedonski Brod 239, aktivë 14
• Bogdanci 214, aktivë 30
• Kratovw 210, aktivë 14

• Krushevë 196, aktivë 37
• Makedonska Kamenica 190, aktivë 48

• Demir Kapi 180, aktivë 37
• Pehçevw 177, aktivë 15
• Dojran 81, aktivë 7