Ballina Bota Frikë nga vala e tretë e virusit, Gjermania zgjat izolimin deri në...

Frikë nga vala e tretë e virusit, Gjermania zgjat izolimin deri në 18 prill

Vetëm pak para mesnate, u mësua se Gjermani do të zgjasë masat e ashpra kufizuese deri në 18 prill. Bild shkruan se më herët u diskutua për një hapeje të lehtë të vendit.

Kështu Gjermania duhet të kalojë në një bllokim të total gjatë Pashkëve!

E enjtja e Madhe dhe e shtuna e Pashkëve përcaktohen si “ditë pushimi” dhe “shoqërohen me kufizime të gjera të kontaktit dhe një ndalim të grumbullimeve nga 1 deri në 5 Prill”!

Supermarketet gjithashtu preken. “Vetëm tregtia me pakicë e ushqimit në kuptimin e ngushtë do të hapet të shtunën,” thotë rezoluta. Ndërsa të enjten, 1 prill, tregtia e ushqimit me pakicë do të jetë e mbyllur.

Qëllimi i bllokimit të ashpër, i cili shitet si “periudha e zgjatur e pushimit në Pashkë”, është një “zvogëlim shumë i gjerë i të gjitha kontakteve brenda disa ditësh për të thyer rritjen eksponenciale të valës së 3-të”.

Meshat e Pashkëve dhe ngjarje të tjera fetare nuk duhet të zhvillohen. Të krishterët duhet të festojnë Pashkën online hebrenjtë nuk duhet të festojnë Pashkën në sinagoga, muslimanët nuk duhet të shkojnë në xhami për lutjet e së premtes.

Qeveritë federale dhe shtetërore do t’i drejtohen bashkësive fetare me këtë “kërkesë”.

Takimet e lejuara

Lejohen takime private me një maksimum prej pesë personash nga dy familje. Fëmijët deri në 14 vjeç nuk llogariten, çiftet llogariten si një shtëpi.

Në qarqet me një incidencë mbi 100, rregullat që ishin në fuqi deri më 7 Mars do të hyjnë përsëri në fuqi.

Do të thotë: mbyllje me pakicë. Nga ana tjetër, parukierët lejohen të qëndrojnë të hapura. “Kufizimet e daljes dhe kufizimet e shtrënguara të kontaktit” duhet të zbatohen gjithashtu në këto rrethe!

Artikulli paraprakKërkimi për origjinën e COVID-19, shkencëtarët drejt Azisë Juglindore
Artikulli tjetër15-vjeçarja shqiptare humb jetën në një aksident në Kanada