Ballina Bota 800 mjekë gjermanë dolën vullnetarë për të punuar në Ukrainë

800 mjekë gjermanë dolën vullnetarë për të punuar në Ukrainë

Rreth 800 mjekë nga Gjermania kanë deklaruar gatishmërinë për të punuar në Ukrainë si dhe në vendet fqinje për të ndihmuar të plagosurit dhe të sëmurët.

Kështu ka deklaruar ministri gjerman i Shëndetësisë Karl Lauterbach, transmeton Tetova News sipas agjencive të lajmeve.

Sipas tij, mjekët që duan të ndihmojnë mund të regjistrohen në faqen e Shoqatës së Mjekësisë Gjermane.

Bëhet fjalë për mbështetjen e infrastrukturës mjekësore në Ukrainë, si dhe ndihmën e refugjatëve nga Ukraina në vendet fqinje.

Në të njëjtën kohë, shtoi ministri, Gjermania do të pranojë më shumë banorë të dëmtuar rëndë të Ukrainës – atyre u ofrohet ndihmë në të gjitha rajonet e vendit. Lauterbach beson se Gjermania duhet të luajë një rol qendror në këtë proces.

Gjermania gjithashtu furnizon Ukrainën me ilaçe dhe pajisje të tjera mjekësore.

Duhet të theksohet se nga viti 2014 deri në fund të shkurtit 2022, pothuajse 200 ushtarakë ukrainas iu nënshtruan trajtimit dhe rehabilitimit në klinikat e Bundeswehr-it.

Më 24 shkurt, presidenti rus Vladimir Putin filloi një pushtim në shkallë të gjerë të Ukrainës. Trupat ruse kaluan njëkohësisht kufijtë e Ukrainës nga veriu, lindja dhe Krimea. Ata po shkatërrojnë qytete, granatojnë dhe shkatërrojnë infrastrukturën kryesore, banesat, vrasin civilë dhe kryejnë krime kundër njerëzimit.

Në Ukrainë u vendos ligji ushtarak dhe u shpall mobilizimi i përgjithshëm.

Ukraina ka ngritur zyrtarisht një padi kundër Federatës Ruse në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë të OKB-së në Hagë.

Shtetet e Bashkuara, Bashkimi Evropian dhe vende të tjera kanë vendosur sanksione kundër vendit agresor, izolimi ndërkombëtar i të cilit po rritet çdo ditë e më shumë./ Tetova News

@tetovanews