Ballina Bota Stuhi e madhe breshri në Videira (Santa Catarina) të Brazilit (VIDEO+FOTO)

Stuhi e madhe breshri në Videira (Santa Catarina) të Brazilit (VIDEO+FOTO)

Vërshimet me breshër dhe erë shkaktojnë shqetësime në Videira. Stuhia shkaktoi përmbytje, rrëzoi pemë dhe dëmtoi çati në disa lagje

Një përmbytje, e shoqëruar me breshër dhe erë të fortë, shkaktoi kaos në qytetin Videira pasditen e kësaj të marte (27 dhjetor). Shiu filloi i qetë rreth orës 14:00 dhe zgjati rreth 40 minuta. Pas 10 minutash ai u intensifikua dhe gurët e akullit ranë të shoqëruar nga rrëmbimet e erës. Në total, vëllimi i shiut nuk i kalonte 20 mm.

U regjistruan përmbytje, rënie pemësh, çati të dëmtuara, rënie të barrierave. Në rrjetet sociale qarkullojnë disa imazhe që tregojnë problemet. Edhe shtabi i Brigadës Ushtarake të Zjarrfikësve Videira, në lagjen Farroupilha është përmbytur.

Përmbytje u regjistruan gjithashtu në SC-355 përballë Auto Posto Dois Trevos në dalje në lagjen Rio das Pedras, përballë Carboni Fiat në lagjen Portal das Videiras, afër Auto Elite, në nënndarjen Cantú, Auto Posto Dois Pinheiros në lagjen Dois Pinheiros dhe lagjen Santa Gema, ku edhe shtëpitë u pushtuan nga uji dhe balta. Në disa rrugë trafiku është bllokuar nga sasia e ujit. Sipas Mbrojtjes Civile, lumi Curtume ka dalë nga shtrati pranë Havanit.

Rrugët në vende të pjerrëta u kthyen në lumenj, siç është rasti i lagjeve Marafon dhe Dois Pinheiros.

Mbrojtja Civile e Videira-s dhe Departamenti i Zjarrfikësve punojnë për t’iu përgjigjur dukurive të ndryshme si mbulimi i shtëpive, shpërndarja e pëlhurave të gomuara dhe pastrimi i rrugëve ku pemët kanë rënë. Në lagjen Carboni, një pemë e madhe ka rënë mbi një banesë dhe në lagjen Oficina dhe Cidade Altas, pemët kanë rënë dhe kanë zënë rrugën. Vlerësimi i dëmit vazhdon dhe të mërkurën (28) duhet të publikohet vlerësimi i dëmit.

Në komunën e Rio das Antas, më shumë se 2600 njësi ishin pa energji elektrike. Gjithashtu janë regjistruar dëme. Në lagjen Novo Horizonte, shtëpitë u mbuluan me çati dhe zjarrfikësit ndihmuan duke shpërndarë telajo. Në rrethin e Ipoméia, zjarrfikësit gjithashtu dhanë mbështetje për mbrojtjen civile për shkak të dëmeve të shkaktuara nga stuhia.


Shoferi, Oelito Rodrigo Moraes, u desh të ndalonte në anë të autostradës SC-135, në qytetin Ipoméia/Gramado në Rio das Antas për shkak të breshërit të fortë. Disa makina të tjera ndaluan.

https://youtu.be/8xnwB4GkqWk

@tn.lajmelokale
@tetovanews