Ballina Bota Shtëpia e Bardhë zbulon gjendjen shëndetësore të Biden

Shtëpia e Bardhë zbulon gjendjen shëndetësore të Biden

Governors and NGA co-chairs Jared Polis (D-CO) and Spencer Cox (R-UT) deliver remarks at the Governors Ball Dinner, Saturday, February 24, 2024, in the State Dining Room of the White House. (Official White House Photo by Adam Schultz)

Ekzaminimi i plotë mjekësor nuk përfshinte një test kognitiv

Presidenti Joe Biden iu nënshtrua ekzaminimit të tij fizik vjetor në Qendrën Mjekësore Kombëtare Ushtarake Walter Reed të mërkurën, me mjekët që thanë se udhëheqësi më i vjetër në historinë e SHBA është mjaft i shëndetshëm dhe plotësisht “i përshtatshëm për detyrën”.

Ekzaminimi mjekësor që zgjati dy orë e gjysmë u krye nga një ekip prej 20 mjekësh, por nuk përfshiu asnjë test për të vërtetuar aftësinë mendore të Biden. Sipas një memo nga mjeku i Shtëpisë së Bardhë, Dr. Kevin O’Connor, Biden “ndihet mirë” pas procedurës rutinë dhe testeve “nuk identifikuan shqetësime të reja”.

“Presidenti Biden është një burrë 81-vjeçar i shëndetshëm, aktiv, i fuqishëm, i cili mbetet i aftë për të kryer me sukses detyrat e Presidencës, për të përfshirë ata si Shef Ekzekutiv, Kryetar Shteti dhe Komandant i Përgjithshëm”, shkroi doktori në një. përmbledhje gjashtë faqesh të procedurave.

Kritikët kanë kritikuar prej kohësh administratën për një mungesë transparence të supozuar mbi shëndetin e Biden, duke pretenduar se 81-vjeçari Biden nuk është dëshmuar i aftë mendërisht për të shërbyer si president – ​​veçanërisht pasi një raport i fundit i prokurorit sugjeroi se ai ishte shumë i moshuar dhe i hutuar. për të dalë në gjyq.

“Presidenti nuk ka nevojë për një test kognitiv”, tha të mërkurën sekretarja e shtypit e Shtëpisë së Bardhë, Karine Jean-Pierre. “Ky nuk është vlerësimi im, ky është vlerësimi i mjekut të presidentit, ky është edhe vlerësimi i neurologut të tij.”

Në fillim të këtij muaji, Përfaqësuesi i SHBA-së Ronny Jackson, një republikan nga Teksasi, i cili shërbeu si mjek i Shtëpisë së Bardhë nën presidentët e atëhershëm Donald Trump dhe Barack Obama, dhe 83 republikanë të tjerë të Dhomës së Përfaqësuesve, shkruan një letër duke ngritur “shqetësime të mëdha” për aftësitë njohëse të Presidentit Biden.

Raporti i këshilltarit të posaçëm të Departamentit të Drejtësisë, Robert Hur, gjeti disa prova se Biden mund të kishte rrezikuar sigurinë kombëtare duke mbajtur dokumente të klasifikuara pas largimit nga detyra si zëvendëspresident në 2017 – por vuri në dukje se presidenti nuk duhet të akuzohet penalisht, pjesërisht sepse një juri do të hezitoni të dënoni një tetëvjeçar, i cili në intervista shfaqet si një “i moshuar me qëllime të mira, me kujtesë të dobët”.

@tn.lajmelokale
@tetovanews