Ballina Bota Rëndohet gjendja shëndetësore e Kate Middleton, vendimi që merr Princi William

Rëndohet gjendja shëndetësore e Kate Middleton, vendimi që merr Princi William

Thuhet se gjendja shëndetësore e Dukeshës Kate Middleton mund të jetë më serioze sesa mendohej më parë. Prandaj Princi William ka vendosur të mos e zëvendësojë mbretin Charles në turneun në Samoa për disa arsye kryesore.

Praktika e zakonshme dikton që Monarku ose delegati i tyre t’i përfaqësojë në Takimet dyvjeçare të Kryetarëve të Qeverisë së Komonuelthit (CHOGM). Që nga viti 1973, Mbretëresha Elizabeth II e mbajti këtë marrëveshje deri në vitin 2011, kur filloi t’ia delegonte këtë rol Mbretit Charles III dhe më pas Princit të Uellsit për shkak të shëndetit të dobët.

E planifikuar për 24 tetor 2024, CHOGM e këtij viti do të jetë në Samoa, duke krijuar kështu një problem për Mbretin Charles III. Aktualisht ai është duke u trajtuar nga kanceri dhe mjekët e kanë këshilluar që të mos udhëtojë shumë.

Tani, është e qartë se Princi William do të ishte ai që do të ndërhynte; megjithatë, Express UK vuri në dukje se “Pjesëmarrja në CHOGM nuk është diçka që William mund të marrë në këtë kohë për shkak të shëndetit të Kate, dhe megjithëse Anne dhe anëtarët e tjerë mbretërorë po bëjnë një punë të shkëlqyeshme duke ndërhyrë për të mbushur boshllëqet në shtëpi, ato nuk shikohen niveli i lartë i mjaftueshëm për të përfaqësuar sovranin si udhëheqës të Komonuelthit.”

Në pamje të parë, kjo deklaratë mund të duket e padëmshme, por në fakt nënkupton se Princi William pret që sëmundja e dukeshës të vazhdojë edhe për gjashtë muaj të tjerë. Ashpërsia e gjendjes së saj nuk është bërë e ditur plotësisht, por kohëzgjatja e trajtimit sugjeron një rrugë të gjatë përpara me shtyrje të mundshme të detyrave zyrtare deri në vitin 2025.

@tn.lajmelokale
@tetovanews