Ballina Shëndeti Me këto 3 ushtrime i thoni lamtumirë dhimbjes së shpinës (VIDEO)

Me këto 3 ushtrime i thoni lamtumirë dhimbjes së shpinës (VIDEO)

Nëse për shkak të qëndrimit ulur tërë ditën në zyrë shpesh ju dhemb shpina, ju propozojmë që këto tri ushtrime të tendosjes t’i përfshini në stërvitjet tuaja.

Dhembja e shpinës është një ndër problemet më të shpeshta shëndetësore të kohës moderne, por, nëse nuk e sanojmë me kohë, mund të shkaktojë pasoja serioze.

Ryan Krane, shpikës i programit shumë të dobishëm, i cili ndihmon në eliminimin e dhembjes së shpinës, ushtrimet i ka ndarë në tri lëvizje themelore të tendosjes.

Ushtrimi i parë bëhet për tendosjen e fleksorëve të kërdhokullës dhe për eliminimin e dhembjes në pjesën e poshtme lumbale të shpinës. Në ushtrimin e dytë bëhen tendosjet e muskujve të gluteusit, ndërsa në të tretin theksi vihet në tendosjen e muskujve të shpinës.

Duke i bërë këto tri ushtrime, do t’i relaksoni muskujt e shpinës dhe do të shtoni vëllimin e lëvizjeve.

Për udhëzime më të hollësishme, shikojeni videon:

Artikulli paraprakKy është qeni antidrogë i italianëve, që u nxiu jetën trafikantëve shqiptarë
Artikulli tjetër(Ar)miqësia në politikën kosovare: Dje shokë për kokë, sot s’flasin mes vete