Ballina Bota Lufta ndau familjet e gjysmës së ukrainasve

Lufta ndau familjet e gjysmës së ukrainasve

Pas fillimit të luftës, pothuajse gjysma (44 për qind) e ukrainasve duhej të ndaheshin përkohësisht nga të dashurit e tyre.

Këto janë të dhënat e një sondazhi të kryer nga Rating Sociological Group.

Përveç ndarjes nga familjet e tyre, një në pesë ukrainas (19 për qind) iu desh të linte qytetin/fshatin e tyre për kohëzgjatjen e luftës.

Në të njëjtën kohë, pothuajse të gjithë (93 për qind) planifikojnë të kthehen në shtëpi sa më shpejt.

Ndërsa, 58 për qind e atyre që janë larguar nga vendbanimi e dinë se gjithçka është e pandryshuar me banesat e tyre, 10 për qind e dinë se është e dëmtuar dhe 9 për qind se është e shkatërruar.

Pjesa tjetër nuk e kanë idenë se çfarë po ndodh me strehën e tyre.

Gjithashtu, sipas sondazhit, 53 për qind e ukrainasve që ka punuar para luftës nuk punon sot.

22 për qind e të anketuarve vazhdojnë të punojnë si zakonisht, 21 për qind në distancë ose pjesërisht, më pak se 2 për qind kanë gjetur një punë të re.

Pothuajse 90 për qind e ukrainasve të anketuar besojnë se mbrojtja do të jetë në gjendje të zmbrapsi sulmin e Federatës Ruse dhe kjo shifër po rritet pothuajse çdo ditë.

Më shumë se 70 për qind janë pro integrimit në NATO, por kjo shifër është vazhdimisht në rënie.

74 për qind e ukrainasve mbështesin mbajtjen e bisedimeve të drejtpërdrejta midis presidentit ukrainas Volodymyr Zelensky dhe presidentit rus Vladimir Putin për t’i dhënë fund luftës.

Artikulli paraprakUkraina ka rezerva ushqimore për dy vjet
Artikulli tjetërVladimir Putin humbet komandantin e 15-të të lartë në Ukrainë pranë qytetit të rrethuar nga trupat ruse