Ballina Bota Gjermania pezullon operacionet e saj të shpëtimit në Turqi duke përmendur raportet...

Gjermania pezullon operacionet e saj të shpëtimit në Turqi duke përmendur raportet për përleshje midis grupeve të ndryshme

Gjermania ka pezulluar punën e shpëtimit dhe të ndihmës në vendin e një tërmeti vdekjeprurës në Turqi për shkak të shqetësimeve të sigurisë të shtunën. Agjencia Federale Gjermane për Ndihmën Teknike (THW) tha në një deklaratë se kishte ndaluar operacionet e saj të shpëtimit për shkak të një ndryshimi në situatën e sigurisë në rajonin e Hatay.

Puna kishte funksionuar përmes  organizatës për ndihmë ndërkombëtare Kërkim dhe Shpëtim Ndërkombëtar (ISAR) Gjermani, në koordinim me Agjencinë e Menaxhimit të Fatkeqësive dhe Emergjencave të Turqisë (AFAD).

“Gjatë orëve të fundit, situata e sigurisë në rajonin e Hatay me sa duket ka ndryshuar. Ka raportime në rritje për përplasje mes grupeve të ndryshme. Prandaj, ekipet e kërkim-shpëtimit të ISAR Gjermani dhe THW do të qëndrojnë në kampin e përbashkët bazë për momentin. ISAR dhe THW do të rifillojnë punën e tyre sapo AFAD ta vlerësojë situatën të sigurt”, thuhet në deklaratë.

@tn.lajmelokale
@tetovanews