Ballina Bota Florida në alarm nga stuhitë, Biden shpall gjendjen e jashtëzakonshme

Florida në alarm nga stuhitë, Biden shpall gjendjen e jashtëzakonshme

Presidenti Joe Biden miratoi një deklaratë emergjence për Florida teksa stuhia Idalia po afrohet dhe forcohet.

Biden zhvilloi një bisedë me DeSantis të hënën në mëngjes dhe e siguroi atë se qeveria federale do ta mbështeste plotësisht shtetin në përgatitjen për stuhinë dhe pasojat, raporton CNN.

Biden i kishte thënë gjithashtu guvernatorit se Agjencia Federale e Menaxhimit të Emergjencave (FEMA) ka vendosur paraprakisht personel dhe asete në përgatitje për stuhinë.

Që nga mëngjesi i së hënës, stuhia ishte 90 milje larg bregut perëndimor të Kubës me erëra deri në 65 milje në orë.