Ballina Bota Flet mercenari spanjoll që me shqiptarë, francezë, gjermanë dhe amerikanë lufton për...

Flet mercenari spanjoll që me shqiptarë, francezë, gjermanë dhe amerikanë lufton për Izraelin: “Ata paguajnë shumë mirë, pajisje të mira dhe punë të qetë”

Mercenari spanjoll pretendoi se ai dhe shokët e tij nuk po merrnin pjesë drejtpërdrejt në sulmin në Gaza

Gazeta spanjolle El Mundo konfirmoi se ushtria izraelite përdor një numër mercenarësh të kontraktuar me kompani private ushtarake për të kryer shërbime ushtarake, disa prej të cilëve janë të lidhur me mbështetjen indirekte për luftën në Gaza .

Gazeta foli me njërin prej tyre, një ish-ushtar në ushtrinë spanjolle, Pedro Diaz Flores Corrales (27 vjeç), i cili merr pjesë si mercenar për të mbështetur forcat izraelite. Ai më parë ka marrë pjesë në Irak dhe në luftën ruso-ukrainase dhe ka lëvizur. prej andej në Izrael.

El Mundo shpjegoi se një “ushtri e vogël” mercenarësh vepron brenda Izraelit dhe ata janë kontraktuar për të kryer detyra speciale.

Biznes fitimprurës

Ish-ushtari i ushtrisë spanjolle tha për El Mundo se puna e tij me ushtrinë izraelite është shumë fitimprurëse financiarisht, pasi ai merr 3900 euro në javë, pa përmendur kompensimin për detyra të tjera suplementare.

Corrales u punësua si mercenar nga Raven dhe Global CST, dy kompani private ushtarake të kontraktuara nga ushtria izraelite për të punësuar mercenarë për të kryer misione ushtarake.

Ushtari mercenar i tha gazetës spanjolle se ai shkoi në luftë në Ukrainë për shkak të respektit për “parimet” e tij në mbrojtje të Ukrainës kundër pushtimit rus, por me Izraelin qëllimi i tij është thjesht material.

Ai pretendoi se nuk merr pjesë drejtpërdrejt në luftë dhe roli i tij – dhe i mercenarëve të tjerë – është i kufizuar në ofrimin e mbështetjes së sigurisë për autokolonat e ushtrisë izraelite në Rripin e Gazës.

Corrales shtoi se një nga detyrat e tij është gjithashtu të sigurojë sigurinë e pikave të kontrollit dhe kontrollin e hyrjes në kufijtë e Gazës si dhe Jordanisë, dhe ai aktualisht është duke punuar në Golanin e pushtuar.

Një ushtri e vogël mercenarësh

Corrales theksoi se ka shumë kompani private ushtarake që operojnë në Izrael dhe ato ndajnë detyrat mes tyre.

El Mundo tha se ajo pa foto të Pedro-s të rrethuar nga mercenarë të kombësive të ndryshme, duke përfshirë francezë, gjermanë, shqiptarë, madje edhe marinsa amerikanë ose anëtarë të Forcave Speciale që luftuan në Irak, Afganistan, Mali ose Kosovë.

Gazeta spanjolle shtoi se këta elementë formojnë atë që i ngjan një ushtrie të vogël që lëviz nga një luftë në tjetrën dhe është bërë profesionist në këtë mision dhe mund të caktohet të luftojë ndonjëherë ose të mbështesë forcat luftarake.

Corrales shpjegoi se largimi i tij nga Ukraina erdhi sepse ai nuk e merrte më rrogën rregullisht, përveç dobësisë së mjeteve të tyre të mbrojtjes.

El Mundo konfirmoi se Corrales nuk përdor më argumente humanitare në atë që po bën tani në Izrael, siç bëri në Ukrainë, ku tha se shkoi për t’u përballur me padrejtësinë ruse dhe aktualisht nuk përmbahet nga justifikimi i zgjedhjes izraelite.

Kur gazeta e pyeti se si ndihej duke mbështetur një ushtri që synonte popullsinë civile në Gaza, mercenari spanjoll u përgjigj se ai mbante përgjegjëse Lëvizjen e Rezistencës Islamike (Hamas) dhe përsëriti pohimin e tij se ai ishte këtu për paratë, “Ata paguajnë shumë mirë, ofrojnë pajisje të mira dhe puna këtu është e qetë.”/tetova.com

@tetovanews