Ballina Bota Më shumë se gjysma e pengjeve të mbajtura nga Hamasi kanë pasaporta...

Më shumë se gjysma e pengjeve të mbajtura nga Hamasi kanë pasaporta nga 25 vende

Më shumë se gjysma e 220 pengjeve të mbajtura nga Hamasi kanë pasaporta të huaja, nga 25 vende të ndryshme, tha qeveria izraelite. Mes pengjeve thuhet se janë 54 shtetas tajlandezë, 15 argjentinas, 12 gjermanë, 12 amerikanë, 6 francezë, 6 rusë

Shumica besohet se kanë shtetësi të dyfishtë izraelite, por disa, si tajlandezët dhe pesë pengjet nepaleze, pothuajse me siguri nuk e kanë. Tajlanda është një nga burimet më të mëdha të Izraelit të punëtorëve migrantë, me rreth 30,000 punëtorë të punësuar në sektorin bujqësor, sipas shifrave të qeverisë.

Qeveria izraelite tha gjithashtu se 328 persona nga 40 vende u konfirmuan të vrarë ose të zhdukur në sulmin e Hamasit. Gjithsej 1,400 njerëz vlerësohet të jenë vrarë në sulmin e nisur nga Hamasi më 7 tetor.

Vendet e tjera që pësuan humbje të mëdha përfshijnë Shtetet e Bashkuara me 34 të vdekur dhe pesë të zhdukur, Ukraina me 25 të vdekur dhe dy të zhdukur, Franca me 23 të vdekur dhe një të zhdukur dhe Rusia me 23 të vdekur dhe katër të zhdukur./tn

@tetovanews