Ballina Aktualitet Aksion i madh policor në Tetovë, Shkup dhe Kumanovë (VIDEO)

Aksion i madh policor në Tetovë, Shkup dhe Kumanovë (VIDEO)

Dhjetë persona, duke përfshirë tre policë dhe pesë doganierë, janë arrestuar në një aksion policor në Lagjen e Trimave të Kumanovës, Shkup dhe Tetovë, njoftoi Ministria e Brendshme, transmeton Tetova News.

Aksioni është kryer me urdhër të Prokurorisë për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit. Nëntë persona dyshohen për kryerjen e veprës penale të kontrabandës, tre prej tyre për tregti të paautorizuar të prekursorëve dhe njërit prej tyre i është gjetur dhe konfiskuar k o k a i n ë.

– Gjatë muajit nëntor 2021, katër prej tyre, mes të cilëve dy policë, dy herë kanë marrë pjesë në transferim të paautorizuar për shitje të prekursorëve, nga njësia doganore në Aeroportin Ndërkombëtar të Shkupit në brezin e gjelbër afër kufirit shtetëror ndërmjet vendit tonë dhe Republikës së Kosovës. Doganierët e dyshuar kanë vepruar në kundërshtim me kompetencat e tyre zyrtare dhe nuk kanë kryer kontrollin e duhur të mallit në përputhje me të deklaruarin. – thonë nga MPB.

Prokuroria Publike ka njoftuar se prokurori publik kompetent ka lëshuar urdhër për kryerjen e hetimeve ndaj nëntë personave.

– Doganierët e dyshuar, në kundërshtim me kompetencat e tyre zyrtare, pavarësisht se moduli i menaxhimit të rrezikut i sistemit SOCDAD përcaktoi një kanal të kuq për mallrat e pranuara, që nënkupton një ekzaminim të detajuar të detyrueshëm për të krahasuar gjendjen faktike me deklaratën, vepronte dhe nuk kishte kryer kontrollin e duhur.që do të përcaktonte parregullsitë. Duke vepruar kështu, zyrtarët kanë mundësuar kalimin e mallit të ndryshëm nga ai i deklaruar përmes linjës doganore. – thonë nga Prokuroria Publike.

Të dyshuarit sot do të paraqiten para gjykatësit në procedurë paraprake në Gjykatën Themelore Penale – Shkup. Prokurori kompetent do t’i propozojë gjykatës që të gjithë të dyshuarve t’u caktohet masa e paraburgimit.

– Pas masave dhe aktiviteteve disa mujore nën drejtimin e Prokurorit Publik nga Prokuroria Themelore Publike për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit, nga zyrtarët policorë të Departamentit të Policisë Kriminale – Sektori për Trafikim të Paligjshëm të Drogave në bashkëpunim me Departamentin për Luftimin e Krimit të Organizuar dhe Krimeve të Rënda, Departamenti për Operacione Speciale i Policisë dhe SPB Shkup kanë kryer një aksion të gjerë me bastisje në disa lokacione në Kumanovë dhe Shkup, gjatë të cilit janë privuar nga liria dhjetë persona, përkatësisht B.A.(35), M.A.(40), I.A. (45), I.F. (47), A.A. (43), të gjithë nga Kumanova, A.Xh.(53), T.T. (54), D.K.Sh (43), Xh.Sh (36), nga Shkupi dhe L.L.(36) nga Tetova, tre policë dhe pesë doganierë. Të nëntë dyshohen për kryerjen e veprës penale “kontrabandë”. dhe tre prej tyre se kanë kryer veprën penale “prodhimi dhe shpërndarja e paautorizuar e narkotikëve, substancave psikotrope dhe prekursorëve” nga neni 215 i Kodit Penal, ndërsa gjatë kontrollit të A.A. është gjetur dhe konfiskuar kokainë, njoftoi MPB./TetovaNews

Приведени 10 лица поради сомнение за криумчарење и неовластена трговија со прекурсори

Денеска (21.12.2021) по преземени повеќемесечни мерки и активности по насока на Јавен обвинител од Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција, од страна на полициски службеници од Одделот за криминалистичка полиција – Сектор за недозволена трговија со дрога во содејство со Одделот за сузбивање на организиран и сериозен криминал, Одделот за специјални полициски операции и СВР Скопје спроведена е голема акција со претреси на повеќе локации

во Куманово и Скопје, при што се лишени од слобода десет лица, и тоа Б.А.(35), М.А.(40), И.А.(45), И.Ф.(47), А.А.(43), сите од Куманово, А.Ж.(53), Т.Т.(54), Д.К.Ш.(43), Џ.Ш.(36), од Скопје и Љ.Љ.(36) од Тетово, меѓу кои тројца полициски службеници и петмина царински службеници. Деветмината се сомничат дека извршиле кривично дело „криумчарење“ од член 278, а тројца од нив дека сториле и кривично дело „неовластено производство и пуштање во промет наркотични дроги, психотропни супстанции и прекурсори“ по чл.215 од Кривичниот законик, додека при претрес кај А.А. бил пронајден и одземен кокаин.

Имено, во текот на месец ноември 2021 година четворица од нив, меѓу кои два полициски службеника, во два наврата учествувале во неовластено пренесување заради продажба на прекурсори, од царинската испостава на Меѓународен аеродром Скопје до зелениот појас во близина на државната граница помеѓу нашата држава и Р.Косово. Притоа, осомничените царински службеници постапиле спротивно на нивните службени надлежности и не извршиле соодветна контрола на стоката согласно декларираната.
Лицата во текот на денот ќе бидат изведени пред Судија на претходна постапка при Основниот кривичен суд – Скопје, а во координација со ОЈО за гонење на организиран криминал и корупција по целосно расчистување и документирање на случајот ќе бидат поднесени соодветни поднесоци.


Arrstohen 10 persona për shkak të dyshimit për kontrabandë dhe tregti të palejuar me prekursorë

Sot (21.12.2021) pas ndërmarrjes të masave dhe aktiviteteve disa mujore me udhëzim të Prokurorit Publik të Prokurorisë Themelore Publike për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit, nga ana e nëpunësve policorë të Departamentit të Policisë Kriminalistike-Sektori për Tregti të Palejuar me Drogë në bashkëveprim me me Departamentin për Asgjësimin e Krimit të Organizuar dhe Serioz, Departamentin për Operacione Speciale Policore dhe SPB Shkup realizuan aksion të madh me bastisje në më shumë lokacione në Kumanovë dhe Shkup, gjatë të cilave janë privuar nga liria B.A. (35), M.A. (40), I.A. (45), I.F. (47), A.A. (43) të gjithë nga Kumanova, A.ZH. (53, 😭. (54), D.K.SH.(43, XH.SH. (36) nga Shkupi dhe L.L. (36) nga Tetova, prej të cilëve tre nëpunës policorë dhe pesë nëpunës doganorë. Nëntë personat dyshohen se kanë kryer veprën penale ”kontrabandë” sipas nenit 278, kurse tre prej tyre se kanë kryer veprën penale”prodhim i palejuar dhe lëshim në qarkullim të drogave narkotike, substancave psikotrope dhe prekursorëve” sipas nenit 215 të Kodit Penal, derisa gjatë bastisjes te A.A. është gjetur dhe sekuestruar kokainë.

Në të vërtetë, gjatë muajit nëntor të vitit 2021 katër nga këta, ndër ta edhe dy nëpunës policorë, në dy raste kanë marrë pjesë në transportin e paautorizuar të shitjes së prekursorëve, nga dega doganore në Aeroportin Ndërkombëtar Shkup deri në rripin e gjelbërt ndërmjet shtetit tonë dhe Republikës së Kosovës. Gjatë kësaj, nëpunësit doganor të dyshuar kanë vepruar në kundërshtim me kompetencat dhe nuk kanë kryer kontrollin e nevojshëm të mallrave në pajtim me deklararimin e mallit.
Personat gjatë ditës së sotme do të paraqiten para Gjykatësit në procedurë paraprake pranë Gjykatës Penale-Shkup, kurse në koordinim me PTHP për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit pas zbardhjes të plotë dhe dokumentimit të rastit do të parashtrohen kallëzime adekuate.

Artikulli paraprakTetovë, mbulohen gropat dhe sanohen rrugët në qytet (Video)
Artikulli tjetërArrestohen dy persona nga Tetova, detajet nga policia!