Ballina Aktualitet Punonjësit e policisë të Pikës Kufitare Tabanoc kishin tarifë për “shërbime” nga...

Punonjësit e policisë të Pikës Kufitare Tabanoc kishin tarifë për “shërbime” nga 5 deri në 100 euro (VIDEO)

Një turn i tërë policor është arrestuar në Tabanovcë, të cilët kanë marrë ryshfet sipas tarifës së paracaktuar. Informatat zyrtare janë modeste, ministri Spasovski njoftoi se nga departamenti i tij janë arrestuar komandanti dhe zëvendëskomandanti i vendkalimit Tabanovc, shefi i turnit dhe 6 policë të tjerë të policisë kufitare. Ata akuzohen për shpërdorim të detyrës zyrtare dhe ryshfet. Gjatë kontrolleve të djeshme në ambientet e punës dhe në banesat e të arrestuarve janë gjetur para dhe prova të tejkalimit të detyrimeve ligjore.

Sipas informacioneve që Telma ka marrë nga burime në institucionet kufitare, punonjësit e policisë kanë pasur edhe tarifë – varësisht nga shërbimi kanë marrë nga 5 deri në 100 euro. Ata paguanin për kalimin e linjës kur kishte kolona në vendkalim.

Nga 50 euro u paguanin shoferët që vinin në kufi pa karton jeshil pasdite dhe natën u lejuan të kalonin kufirin me ryshfet. Madje kishte një tarifë për qytetarët që vinin nga Britania me makina me timon të djathtë. Policët në vend që t’i përcillnin në doganë për të regjistruar makinën dhe për të marrë dokumentet e duhura, i lanë të shkojnë për njëqind euro.

Siç ka raportuar Telma, paratë e ryshfetit janë gjetur në një kuti brenda komisariatit. Ajo ka qenë bunkeri ku policët kanë vendosur paratë që kanë marrë. Nga banaku, kur merrnin paratë, i fshehnin në kuti cigaresh, të cilat i hidhnin në bunker dhe në fund të turnit ndanin plaçkën.

Përveç policëve dhe eprorëve të tyre të drejtpërdrejtë, përgjegjësia për momentin nuk ka depërtuar edhe në gradat më të larta përtej vendkalimit në Tabanovc. Ministri i Punëve të Brendshme Oliver Spasovski tha se aksioni vazhdon dhe se prokuroria është duke i udhëhequr hetimet.

Dy javë më parë në Bllacë u arrestuan dy policë, të cilët, siç bëri të ditur dje KOD-i, kanë lejuar kalimin e shtetasi shqiptar Sokol Bibaj, edhe pse për të kishte një fletarrest pasi kishte pasaportë false maqedonase me identitet të vjedhur. Policia e ka mbajtur Bibajn 4 orë dhe e ka lënë të shkojë, ndërsa në vendkalim sipas Spasovskit në të njëjtën kohë kanë qenë edhe zëvendësshefi i Qendrës Rajonale Veriore të policisë kufitare si dhe komandanti i stacionit Bllacë. Vetëm dy policët u arrestuan dhe strukturat e larta nuk janë përfshirë nga ky hetim, i cili është ende i hapur. Të dyja rastet kanë të bëjnë me kufirin verior.

@tetovanews