Ballina Aktualitet Maqedonia e Veriut Dy studentë nga Maqedonia në mesin e të lënduarve nga tërmeti në...

Dy studentë nga Maqedonia në mesin e të lënduarve nga tërmeti në Turqi

Ministria e Punëve të Jashtme e RMV-së njofton se nëpërmjet ambasadës së saj në Ankara dhe konsullatës së përgjithshme në Stamboll e ndjek me kujdes situatën në juglindje të Turqisë pas tërmetit të fuqishëm mëngjesin e sotëm.Nga MPJ thonë se informacionet në terren tregojnë se bëhet fjalë për një tërmet jashtëzakonisht të fuqishëm me pasoja të mëdha.

“Ambasadat tona dhanë informacion dhe kontaktuan nëntë nga qytetarët tanë që ndodhen në rajonin e kërcënuar. Bëhet fjalë për tetë nxënës dhe mentor/mësues të tyre, të cilët po qëndrojnë në Republikën e Turqisë përmes programit “Erasmus Plus”. Si pasojë e tërmetit, dy nga nxënësit kanë pësuar lëndime fizike: njëri ka lëndime më të rënda – frakturë që aktualisht është duke u mjekuar nga personeli mjekësor – ndërsa nxënësi i dytë ka lëndime të lehta.

Asnjëri nga nxënësit apo mësuesit nuk janë në rrezik”.Deri më tani nuk ka asnjë informacion për shtetas të tjerë tanë që janë në rrezik, apo që kanë nevojë për ndihmë, por përfaqësitë tona mbeten në komunikim të vazhdueshëm si me institucionet kompetente të Turqisë ashtu edhe me qytetarët tanë të cilët janë të informuar dhe të informuar për situatën. në tokë.. Sipas udhëzimeve të MPJ-së, tashmë në rajon është dërguar një diplomat nga Ambasada në Ankara për të ndihmuar në evakuimin e studentëve nga qyteti Kahraman Marash, si dhe për të dhënë informacion dhe prezencë direkt në terren në zonat më të rrezikuara. për ndërhyrje të mundshme shtesë.

@tn.lajmelokale
@tetovanews